ELLE BEAUTY: Mai tanara, cu puterea luminii

Fiecare problema de ordin estetic are o solutie in lumea laserelor! Aceasta tehnologie sterge ca prin minune ridurile, cicatricile, cuperoza, alunitele, chiar si tatuajele sau parul nedorit. Se pare ca doar puterea luminii ne poate ajuta sa fim imaculate!

ELLE BEAUTY: Mai tanara, cu puterea luminii

Cremele sunt accesorii pentru emolierea stratului superficial al pielii, tratamentele cosmetice – un moment de rasfat pentru toate simturile –, solutiile injectabile sunt doar trucuri modelatoare, iar folosirea Botoxului e ca si cum ai pune pauza la un film al carui final nu esti sigura ca vrei sa-l vezi vreodata. Cea mai puternica arma de care dispune omenirea in lupta cu imbatranirea este laserul. Bineinteles, aceasta tehnologie se foloseste in toate ramurile medicinei.

Dr. Flori Sandru, dermatolog, imi spunea odata ca, daca ar mentine lumina intr-un singur punct, aceasta ar taia ca un cutit. Insa ce are special laserul in raport cu orice alta solutie de intinerire e ca poate da anii inapoi cu puterea luminii, pentru ca regenereaza tesutul de colagen in profunzime. „Laserul e o lumina benefica, atent selectata si amplificata, folosita in intreaga lume atat pentru tratarea multor afectiuni, cat si in prevenirea imbatranirii pielii sau stimularea regenerarii acesteia. Nu exista un laser universal, care sa fie folosit in toate scopurile pentru care dorim sa-l aplicam. Fiecare afectiune sau tinta a laserului necesita o anumita lungime de unda, deci un anumit tip de lumina. Exista, asadar, lasere diferite pentru fiecare tip de interventie, indiferent ca e vorba de o afectiune vasculara, pigmentara sau de regenerare a pielii, trebuie sa tinteasca un anumit target in tesut, care va fi atins printr-o lungime de unda specifica, spune dr. Dana Mircioiu, medic dermatolog.

Laserul si epilarea definitiva

In ultimii ani, domeniul epilarii a fost revolutionat de laser, fascicolul de lumina distrugand radacina firului de par. Desi se numeste „epilare definitiva, rezultatele pot cere o reinnoire o data pe an sau in functie de organismul fiecarei femei. „Cu ajutorul laserului, epilarea permanent progresiva se realizeaza cu eficienta si rapiditate, datorita unui scanner care transmite secvential razele laser pe o suprafata intinsa si la o adancime precisa, ambele ghidate de computer, explica dr. Dana Mircioiu.

Comparativ cu aparatele de tip IPL, se pare ca laserul este mult mai putin dureros datorita sistemului de racire. „Laserul GentleLASE (disponibil la Coquette Beauty Clinic) e considerat «standardul de aur» in epilare definitiva si e cel mai potrivit laser pentru pigmentul pielii specific romanilor. Cu rezultate vizibile inca de la prima sedinta, eficacitatea epilarii variaza in functie de culoarea pielii si a firului de par si este cu atat mai mare cu cat contrastul dintre pielea nebronzata si culoarea parului e mai mare, spune dr. Andreea Iftimie. Pentru zona picioarelor sunt necesare intre 6 si 8 sesiuni de epilare, pentru zona axilei si bikini intre 8 si 10 sedinte, iar pentru buza superioara e nevoie de 10 pana la 12 sesiuni. Durata unei sedinte depinde de zona tratata, dar poate varia de la cinci minute (pentru mustata) pana la doua-patru ore (epilarea unor zone mai mari ale corpului).

Text: Lavinia Gogu
Foto: Guliver

Citeste continuarea in ELLE FEBRUARIE 2014!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din revista elle