ELLE BEAUTY: Focus on skincare

 Fie că vorbim de rutina de îngrijire, fie de ingrediente sau produse must-have, un lucru e sigur: În 2022, principiul less is more guvernează!

ELLE BEAUTY: Focus on skincare

0% H2O

Nu sună tocmai a vreo mare inovație dacă îți spun că în 2022 ar trebui să renunți la gelul de duș și să te reîntorci la clasicul săpun, nu? Produsele de îngrijire sub formă solidă există încă de pe vremea Egiptului antic, dar de-a lungul timpului, odată cu dezvoltarea diverselor tehnologii, și-au pierdut popularitatea, căpătând un aer retro și provocându-ne mai degrabă nostalgie decât dorința de a le cumpăra.

În acest an, lucrurile se schimbă, multe brand-uri de beauty alegând să dezvolte formule solide sau sub formă de pudră în detrimentul celor lichide. Iar motivele sunt multiple. În primul rând, cum nu conțin apă, sunt o alternativă mai puțin dăunătoare pentru mediul înconjurător, majoritatea fiind catalogate drept eco-friendly.

În al doilea rând, având o concentrație mai mare de ingrediente active, sunt și mult mai eficiente decât variantele clasice. În plus, un alt avantaj îl reprezintă și perioada de valabilitate. Fiindcă din compoziția lor lipsește apa, produsele sub formă de pudră se oxidează mult mai greu decât cele lichide, fiind astfel valabile mai mult timp. Indiferent că le alegi pentru pielea ta sau pentru grija față de mediul înconjurător, genul acesta de produse nu ar trebui să lipsească de pe lista ta de cumpărături!

Ice Ice Baby

Dacă îți începi diminețile cu două linguri scoase din congelator pe care le așezi strategic pe zona cearcănelor, atunci crioterapia nu îți e neapărat o procedură străină. În linii mari, crioterapia presupune expunerea pielii la temperaturi scăzute pentru a provoca contractarea vaselor de sânge. Acest lucru creează un efect de tightening asupra tenului, făcându-l să pară mult mai ferm.

Pe lângă aceste beneficii, crioterapia este recunoscută și pentru capacitatea sa de a ajuta ingredientele să pătrundă mai rapid și mai ușor în piele. Dar partea cea mai bună din toată această poveste e că nu mai trebuie să mergi în clinici sau saloane specializate pentru a face un astfel de tratament. Există o sumedenie de beauty gadget-uri, măști sau produse de îngrijire care se bazează pe această tehnologie și pe care le poți folosi acasă, ori de câte ori ai simți nevoia unui restart.

Citește continuarea în ELLE FEBRUARIE 2022!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Antena 1
substantial.ro
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din revista elle