ELLE BEAUTY: Focus on Gua Sha

Deși instrumentele gua sha par a fi revelația momentului în ceea ce privește îngrijirea pielii, istoria lor este mult mai veche decât ai crede, iar beneficiile acestora nu se rezumă doar la un ten ferm și lipsit de riduri.

ELLE BEAUTY: Focus on Gua Sha

Dacă ai deschis Instagram-ul cel puțin o dată în ultimele luni (și sigur ai făcut-o, după cum arată statisticile din dosarul despre social media), atunci nu aveai cum să ratezi avalanșa de imagini cu aceste pietre colorate, de diferite forme, pe care toate specialistele în frumusețe le recomandă. Dar care e treaba cu ele? Sunt un nou trend? De unde vin și la ce ajută? E timpul să deslușim misterul.

În primul rând, trebuie să știi că se numesc gua sha, iar numele lor vine de la o practică chineză, extrem de veche, care datează încă din paleolitic, care presupunea utilizarea instrumentelor din piatră pentru a îmbunătăți circulația sângelui, a reduce tensiunea musculară și inflamația. Inițial, era folosită o piatră cu ajutorul căreia era frecată viguros pielea, până când se înroșea și se formau chiar purpure vasculare (pete hemoragice roșii), pentru a trata bolile inflamatorii, durerile musculare sau articulare. Bref, ideea de bază a acestei practici era că frecarea pielii ajută la o circulație mai bună a sângelui, iar aceasta este responsabilă pentru sănătatea întregului corp.

Însă cum s-a transformat această terapie străveche într-o tendință de frumusețe actuală? În primul rând, în ultimii ani, industria de beauty asiatică, cu precădere cea coreeană ( K-beauty) și japoneză (J-beauty), iar mai nou cea chineză, a căpătat o influență tot mai mare la nivel global. Iar asta se întâmplă fiindcă tot mai multe femei sunt în căutarea unor terapii holistice, a unor proceduri și produse sigure și naturale.

Citește continuarea în ELLE DECEMBRIE 2020!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din revista elle