ELLE BEAUTY: Deschide ochii!

Ochii sunt oglinda sufletului, dar trădează și lucruri mai intime despre noi, precum vârsta. Din fericire, în ziua de azi avem la îndemână numeroase soluții estetice care ne pot oferi o privire vioaie și fresh.

ELLE BEAUTY: Deschide ochii!

Mi se cer sfaturi de beauty zilnic, sunt întrebată care sunt cele mai eficiente creme, cele mai intense rujuri, care este cel mai bun laser pentru epilare și „Unde te-ai vopsit?”. Dar cred că cel mai adesea sunt întrebată despre procedurile ideale pentru întinerirea zonei ochilor. Răspunsul meu este mereu altul, întotdeauna personalizat, pentru că problemele noastre sunt foarte diferite. Unele femei au cearcăne adânci, ca niște goluri sub ochi, altele au cearcănele superficiale, însă în nuanțe de violet, ca și cum ar fi plâns toată noaptea, altele au pielea extrem de fină, creponată, uscată, cu laba-gâștei pronunțată, iar alte persoane se trezesc cu ochii extrem de umflați. Pe lângă aceste probleme care de obicei sunt predispoziții genetice, potențate de stilul de viață (cât de mult dormi, cât de frecvent îți hidratezi pielea, câtă sare consumi, câte toxine îți prelucrează ficatul etc.), la toate aceste necazuri se adaugă și îmbătrânirea.

Toate problemele estetice menționate se accentuează cu fiecare an ce trece, cearcănele devin mai adânci și mai intense, ridurile sapă din ce în ce mai mult, ochii se umflă parcă mai cu spor și, colac peste pupăză, intervine și pierderea fermității (a se citi căderea, milimetru cu milimetru) pleoapei. Drept urmare, ochii parcă se închid din ce în ce mai mult. 

Deci, când sunt întrebată care e secretul unei priviri fresh, încep să povestesc mai întâi despre cum mă demachiez cu milă (am văzut persoane care se demachiază de mascara ca și cum și-ar urî ochii) și folosesc un demachiant hidratant, deoarece loțiunea micelară dezbracă pielea de sebum, drept urmare, o folosesc doar atunci când vreau să îndepărtez machiajul ultrarezistent. Apoi, povestesc despre cum aplic mai mereu cremă pentru zona ochilor (și cea pentru față se pretează, stai liniștită) cu mișcări suave, ascendente. Iar după aceea dezvălui artileria grea: am făcut tratament cu laser vascular pentru închiderea capilarelor (cauza nuanței închise de sub ochi), mi-am injectat plasmă proprie (mă refer la PRP sau terapia-vampir) pentru un plus de fermitate și mezoterapie pentru un plus de luminozitate. Ah, și să nu uit și despre picătura de toxină botulinică injectată în colțul ochiului, pentru a preveni apariția temutului rid laba-gâștei – atenție cu toxina, trebuie injectată o cantitate minusculă pentru un efect discret de netezire și pentru a te asigura că îți păstrezi expresia, deci alege cu grijă medicul.

Însă toate aceste proceduri sunt cele indicate pentru tipul meu de piele, de ochi, pentru nevoile mele specifice. Însă am decis să vorbesc cu medicii și să sintetizez soluțiile estetice pentru fiecare tip principal de problemă a zonei ochilor – majoritatea avem parte de o combinație dintre cele patru tipuri – și abordez soluțiile, pornind de la tratamentele de prevenire a îmbătrânirii, pe care le-am încercat, până la soluțiile chirurgicale.

Ochi cu pielea uscată, riduri fine, laba-gâștei

Pielea extrem de fină, cu tendințe de creponare, trebuie întreținută cu creme extrem de hidratante, bogate în agenți emolienți. Însă există și proceduri minim invazive care ajută la redensificarea și hidratarea tegumentului. „Când pielea este foarte uscată în jurul ochilor, cu riduri fine și laba-gâștei, recomand combinarea procedurilor de mezoterapie (există anumite tipuri de mezoterapii dedicate zonei ochilor) și PRP (terapia-vampir sau plasmolifting, care se realizează cu plasmă proprie). Procedurile se realizează fie în aceeași ședință, fie în ședințe diferite. Plasmoliftingul funcționează foarte bine deoarece trombocitele din plasmă stimulează local factorii de creștere și are loc o redensificare a țesutului, o tonifiere și o hidratare intensă, și astfel ridurile sunt estompate. Procedura de mezoterapie ajută la fel de mult, deoarece și ea hidratează intens, datorită conținutului de acid hialuronic, iar conținutul de vitamina C oferă luminozitate și are efect antioxidant, îmbunătățind circulația și oxigenarea țesutului„, ne recomandă dr. Angela Jora, medic rezident dermatologie de la clinica MedBeauty Clinique.

Citește continuarea în ELLE MARTIE 2020!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din revista elle