Droguri, modă și activism

Droguri, modă și activism

Citește, te rog, acest pasaj, face parte dintr-un text despre care vreau să îți vorbesc: „Pe fețe li se citește nerăbdarea, care uneori seamănă cu fericirea. Ca în dimineața de Crăciun. Se agită, au mișcări rapide și încearcă să ajungă printre primii, îmbulzindu-se și strecurându-și trupurile slabe printre ceilalți. (…) Acum zece, apoi 20, după două ore număr deja peste 100 de persoane: părinți cu copii de mână, oameni în vârstă, adolescenți de vârsta liceului, câțiva tineri care coboară din mașini…” Poate fi vorba despre orice, nu?

Despre oameni dornici să vadă un spectacol, despre oameni curioși care se adună în jurul unui lucru inedit, surprinzător… dar nu, acești oameni sunt aici dintr-un alt motiv, pe care n-ai să-l ghicești: au venit să-și schimbe seringile folosite cu unele noi, ca să continue să se injecteze cu heroină. Undeva în Ferentari, printre blocuri, ascunși de „strălucirea” cartierelor centrale și a oamenilor care îi judecă și le dau sfaturi de tipul „ar trebui să renunți”… Ai zice că e o altă lume, dar de fapt este aceeași lume în care trăim cu toții și pe care ne e frică să o vedem, ca atare o numim invizibilă. Acest reportaj făcut „pe teren”, acolo unde viața atârnă de un fir de păr, a fost muncit timp de săptămâni întregi de colega noastră Gabriela Calițoiu (îl poți citi la pagina 62). Este o lume care, așa cum o arată și finalul reportajului, poate fi însă salvată, dar de noi toți, împreună cu ei, cei afectați direct, fără a aștepta prea multe ajutoare de la stat sau diverse foruri legislative.

Cred că te-ai fi așteptat la alt editorial din partea mea în our September Issue, în această lună în care se schimbă moda, tendințele de fashion și beauty etc. Și sunt de acord, doar că, înainte de a vorbi (pe larg, cum ai să vezi că facem în acest număr) despre aceste lucruri, trebuie să vorbim în primul rând despre primele, adică cele mai urgente, să ne facem puțin curat în suflete, în noi, în ceea ce ne face mai buni și mai frumoși. Altfel, va fi ca și cum am purta o coafură nouă pe un păr murdar, o ținută în tendințe pe un corp neîngrijit. Azi a fi la modă înseamnă mai mult decât o haină nouă, înseamnă să fii implicat în toate aspectele vieții tale, dar și a celor din jurul tău. Activismul, implicarea, actul de a-ți păsa au devenit norme și sunt mai necesare și la fel de cool, poate și mai cool decât the It bag!

Roxana Voloseniuc REDACTOR SEF

www.facebook.com/roxana.voloseniuc

Foto: Dan Beleiu

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din revista elle