Diversity!

Mood of the day: iubesc New York-ul, dar n-as putea trai niciodata acolo, cred ca m-ar devora! Am sosit acasa de cateva ore si simt ca-mi va lua o saptamana sa ma recuperez. Orasul care nu doarme niciodata te imbie sa faci si tu acelasi lucru.

Diversity!

Si nu ma refer la petreceri (cu toate ca am bifat vreo doua), ci la toata agitatia, febra, vanzoleala care te ademenesc sa faci un milion de lucruri deodata – pentru ca, daca nu le faci, ai senzatia ca pierzi timpul. Da, dupa sase zile la New York Fashion Week, am senzatia ca m-a lovit trenul, ca s-o citez pe Kendall Jenner, figura care, alaturi de prietenele ei – Gigi si Bella Hadid –, au cucerit New York-ul, America, de fapt o lume intreaga!

New York-ul e plin de imagini cu fetele lor, de la campanii si billboard-uri pe toate strazile la reviste, show-uri TV etc. In toate prezentarile mari din cadrul Saptamanii Modei s-a regasit cel putin un nume dintre cele trei. Oh, si nici o petrecere nu are succes la New York daca nu apare Kim si nu canta Kanye!

Insa, pe langa aceste detalii de culise de la Fashion Week, ce m-a impresionat cel mai tare au fost mesajele extrem de puternice pe care atat brand-urile, cat si publicul adunat in jurul acestui mare eveniment le-au transmis: sa imbratisam diversitatea, sa acordam aceleasi sanse tuturor, indiferent de origini si background, de culoarea pielii, de varsta si, mai ales, de orientarile sexuale. Au fost show-uri in care am vazut persoane transgender pe podium, oameni cu dizabilitati si foarte multe modele care nu intra deloc in stereotipurile de frumusete ale vremurilor noastre!

Si asta mi-a placut. Mi-a placut enorm! Fiecare e special pentru ce face si cum face. Sa fii frumos dupa criteriile societatii nu este deloc un merit, e doar un noroc! Asadar, in sezonul care vine – si, sper, si in anii si deceniile care vor urma de acum inainte – se va pune mare pret pe individualitate. Fii tu insati!

Ah, si inca un motiv pentru care imi place New York-ul este faptul ca aici te intalnesti cu oameni din toate colturile lumii, dar dai si peste figuri
familiare, cum ar fi Zuzanna Bijoch, pe care o poti admira pe coperta acestei editii. N-am rezistat prea mult si am mai facut un material cu ea, de data aceasta la ea acasa – dar pastrez surpriza pentru urmatorul numar!

Roxana Voloseniuc REDACTOR SEF

www.facebook.com/roxana.voloseniuc

Foto: Dan Beleiu

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro