Despre online, prezent și viitor

Mă aflu într-o cafenea din Paris și scriu. Poate că aș fi putut amâna, doar că mâine va fi ELLE New Media Awards, iar a doua zi după eveniment revista pleacă în tipar. Așadar, va fi agitație mare în redacție, iar acum am câteva ore libere.

Despre online, prezent și viitor

Vin după o experiență destul de puternică, ieri a fost o zi plină, în care i-am luat un interviu actriței Rooney Mara cu prilejul lansării noii Eau de Toilette L’Interdit a casei Givenchy, interviu urmat de o invitație la cină din partea CEO-ului Givenchy Perfume, Romain Spitzer, în compania actriței și a câtorva jurnaliști din presa internațională. N-aș vrea să divulg prea multe, pentru că interviul îl veți citi în următorul număr ELLE, dar aș vrea să vă spun doar că această actriță a decis să-și complice într-atât de mult viața pentru a avea un comportament corect față de natură, încât este vegană, gluten-free, leather-free, plastic-free… și fără legătură, social media-free. Dacă de-a lungul vieții am făcut și eu câteva încercări care s-au derulat pe parcursul unor luni, chiar și ani, în privința primelor restricții, nu știu cum aș putea să evit plasticul cu desăvârșire, așa cum face ea: „nici măcar în avion nu beau apă dintr-un pahar de plastic. Fac un compromis doar la un zbor de peste 10 ore”, mi-a spus!

Mă întorc la hotel, deschid Instagram-ul și prima știre care-mi apare pe ecran vine din Canada, unde prim-ministrul Trudeau a anunțat că până în 2021 toate obiectele din plastic de unică folosință vor fi interzise în țară. Un exemplu de leadership fantastic. Mă proiectez în fața frigiderului meu, unde până și fructele proaspete, murele, afinele pe care le cumpăr sunt în caserole de plastic… Cred că într-adevăr greșim, iar greșelile noastre se vor vedea chiar în timpul vieții noastre, așa cum ne spune și Maggie Marilyn, un designer din Noua Zeelandă care are un brand 100% sustenabil și cu care a stat de vorbă Domnica Mărgescu (găsiți materialul la pagina 48). Dacă azi ne uităm cu admirație la acești oameni, sunt convinsă că în scurt timp fix aceste lucruri vor deveni norma, iar cei care vor bea în continuare cu paiul vor fi „amendați” de societate.

Un alt subiect care mi-a atras atenția într-un mod deosebit a fost „Cum arată geamănul tău din online”, scris de Lavinia Gogu, despre comportamentul nostru în online și despre consecințele surprinzătoare la care ne expunem. Citiți-l, e uluitor ce veți descoperi!

Și vreau să vă semnalez și un nou tip de material, ELLE Girl, care se adresează celor mai tinere dintre voi (dar nu numai) și pe care îl găsiți la pagina 40.

PS: Mă bucur să vă anunț și că ELLE România a primit, la Gala Aliaților LGBT+ organizată de MozaiQ, premiul de aliat al anului. Ce este drept, de-a lungul timpului am încercat să fim mereu alături de comunitatea LGBT+, prin toate mijloacele care ne erau la îndemână, iar acest trofeu, pe care îl luăm foarte în serios, ne onorează și în același timp ne obligă să continuăm să abordăm subiecte delicate, pe care să le tratăm cu responsabilitate.

Roxana Voloseniuc REDACTOR SEF

www.facebook.com/roxana.voloseniuc

Foto: Dan Beleiu

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din revista elle