Despre femei

Cred că suntem printre norocoșii care vin la birou fără să se simtă niște roboți care execută lucruri într-o rutină năucitoare. Munca noastră este creativă, plină de surprize și aproape deloc îngrădită. "Aproape" pentru că, totuși, la mijloc este un business, revista nu este nici albumul nostru de familie și nici cartea pe care am vrut mereu să o scriem și, iată, o putem face acum.

Despre femei

Așadar, ne adaptăm în funcție de ce vreți voi de la noi. Dar suntem liberi! Tocmai de aceea, abia după ce am citit articolul „Altfel”, semnat de Gabriela Calițoiu, pe care, recunosc, l-am umplut de lacrimi, am început să-mi fac mea culpa. De ce abia acum, mi-am zis? De ce nu am vorbit despre aceste lucruri mai devreme?! De ce nu le-am invitat până acum pe aceste femei și altele ca ele să ne vorbească… Cum de ne-am lăsat înghițiți de sistem și de falsele standarde pe care nu ni le impunea de fapt nimeni… (dar pe care ni le-am însușit, văzându-le perpetuate pe toate mediile, în toate țările, gândindu-ne că doar asta vreți voi de la noi)?

Ne-ar fi fost chiar mai ușor să vorbim despre oameni ca noi, cu probleme și griji, cu eșecuri și greutăți… „Dar n-ar mai fi fost glam”, mi-ar răspunde mulți. „Ne-am săturat de realitate, am vrea să citim despre povești de succes cu oameni de succes și frumoși pe deasupra”, îi aud pe alții spunând. Și vă cred pe toți. Și sunt de acord cu ambele abordări. Dar asta nu înseamnă că una ar trebui să o excludă total pe alta. Și iată încă un exemplu pe care vi-l dăm în această ediție: mult așteptatul editorial de modă de tendințe este realizat în acest sezon cu femei diverse pe post de modele, de vârste, dimensiuni și cu preocupări diverse, care poartă toate haine de podium, de la cele mai mari brand-uri internaționale. Și toate arată foooarte glam! Felicitări echipei de modă Elle!

Revista Elle este aici pentru a vorbi despre femei și cu femeile. Cu toate femeile, fără discriminare (bărbații sunt, și ei, very welcome). În acest număr, într-un articol despre frumusețe și mentalități, colega mea Lavinia Gogu a întrebat-o pe Bianca Drăgușanu cum se simte atunci când este supusă shaming-ului lumii pentru a fi îndrăznit să-și transforme fizicul așa cum și-a dorit ea. Eu, una, susțin în continuare că orice exagerare este greșită, dar cum vă spuneam mai sus, în redacția noastră este democrație, dacă un redactor are altă părere este liber să și-o exprime și să o argumenteze.

Dar sunt totuși extrem de fericită că, în decursul mandatelor noastre la ELLE, această schimbare s-a întâmplat, faptul că feminismul nu mai este un curent, ci a devenit normă, diversitatea nu mai este un slogan de marketing, ci un lucru firesc, lupta împotriva inegalității de șanse este parte dintr-un război cu șanse mari de câștig.

Oh, da, trăim o revoluție de care nici nu ne dăm seama, poate. Iar luna martie este chiar una care sărbătorește o revoluție a femeilor. Am vrea ca numărul acesta, care spune poveștile atâtor femei, să vă inspire și să vă trăiți propriile revoluții!

Roxana Voloseniuc REDACTOR SEF

www.facebook.com/roxana.voloseniuc

Foto: Dan Beleiu

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din revista elle