Despre Céline, Nadia și mamele minore

Sunt foarte multe fete tinere fascinate de munca pe care o facem noi în redacție și adesea ne bombardează cu solicitări de internship. Vor să afle cum se face o revistă, cum alegem subiectele și de ce, vor să vadă tonele de haine pe care și le imaginează așteptându-ne zilnic în redacție (fals!)

Despre Céline, Nadia și mamele minore

Până când legislația nu ne-a băgat bețe în roate i-am primit pe toți cu mult drag. Acum, însă, trebuie să completăm formulare, să semnăm, să facem parteneriate cu facultăți, să ne agităm mult prea mult până să „devenim legali” cu formalitățile prin care putem să primim un om care își dorește să învețe de la noi. Dar nu acesta este subiectul pe care vreau să-l abordez azi, ci să vă satisfac puțin curiozitatea în legătură cu felul în care ne găsim noi lunar subiectele pentru print și zilnic pentru online. Și asta pentru că, de multe ori, îmi imaginez privirile voastre surprinse de alegerea vreunui personaj pe care îl vedeți pe copertă sau pe care l-am intervievat în revistă. Am să vă spun direct care este elementul definitoriu în deciziile noastre: să ne inspire! 

Să ne trezească curiozitatea, să ne spună lucruri noi sau să ne învețe lucruri noi, să trezească în noi dorința de a face mai multe, mai bine, și nu doar în folosul nostru, ci și al comunității în care trăim toți… Ne place să vă facem cunoștință cu oameni speciali, despre care probabil că nu ați auzit, dar care fac lucruri extraordinare. Cum este, de exemplu, Nadia Murad, o activista Yazidi care lupta împotriva Statului Islamic (a fost răpită, violată și supusă unui lung șir de atrocități de către ISIS) și cu care ELLE a stat de vorbă în acest număr. La 26 de ani este deja câștigătoarea premiului Nobel pentru Pace și fondatoarea Nadias Initiative, organizație care luptă pentru victimele violențelor sexuale în zone de război, un subiect la care cei mai mulți dintre noi nu se gândesc când aud despre conflicte armate.

Tot în acest număr vă semnalăm o problemă cu care se confruntă România de multă vreme: suntem pe primul loc în Uniunea Europeană în ceea ce privește numărul de mame minore. În 2016 au fost 22.000 de nașteri provenite de la mame minore!

Nu doar această statistică este problema (și despre ea s-a mai vorbit), ci mai ales felul în care societatea noastră decide să învinovățească aceste tinere fete, să le umilească și să le condamne la o viață mai grea decât au deja. Gabriela Calițoiu a muncit vreo șase luni la acest articol (ȚCând părinții sunt copiiȚ, pagina 54) și vă propun să nu-l ratați. Și să înțelegeți, astfel, cum ajung
adolescentele să fie mame – un prilej bun pentru o discuție mai largă despre rolul educației sexuale și despre accesul la informații importante într-o lume pe care o credem dominată chiar de informație.

Céline Dion, noul ambasador LOréal, este la 51 de ani pe coperta revistei ELLE. Este plină de energie, arată mai bine ca niciodată, a îmbrățișat moda (couture) cu un entuziasm de adolescentă și e prezentă la o mulțime de show-uri couture, are trei copii de care are grijă, un album pe cale de lansare și ne împărtășește cum, la 50 de ani, a renăscut. Ca atare, azi are un an și o viață înainte, după cum spune chiar ea.

Vă așteptăm și pe www.elle.ro cu alte povești și alte personaje care să vă inspire. 
Să aveți o lună sexy, stylish, spirited!

Roxana Voloseniuc REDACTOR SEF

www.facebook.com/roxana.voloseniuc

Foto: Dan Beleiu

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din revista elle