De vorba cu Generatia Y. Sau X, sau Z.

A fost o placere sa citesc acest numar inainte de a pleca la tipar. O reala placere! Pentru mine, insa, editiile revistelor sint precum copiii. Nu poti sa spui ca il iubesti pe unul mai mult decit pe altul, asa incit n-am sa spun niciodata ca nu mi-a placut un numar (totusi, nu mi-as da acordul publicarii lui, nu?). Dar pot sa spun ca un numar imi place in mod deosebit! Asa cum se intimpla cu cel de fata.

De vorba cu Generatia Y. Sau X, sau Z.

Poate si pentru ca ma intereseaza personal subiectul principal, tema care sta la baza lui, si anume virsta si conflictul dintre generatii. Conflict care s-a atenuat considerabil in ultimele decade si, chiar daca exista diferente, vorbim totusi aceeasi limba.

M-a amuzat sa fac testul pe care il propune Ioana Ulmeanu (puteti gasi testul pe www.elle.ro), prin intermediul articolului de la pagina 70, Care-i treaba cu generatia Y?. Paradoxal, dar cu exceptia citorva aspecte, ma inscriu cu brio in tipologia generatiei „Millennial' (o surpriza pe care a avut-o si Ioana), imbratisind prin toti porii tehnologia actuala si fiind acaparata, mai mult decit este cazul, de toate retelele sociale. Singurele diferente ar fi ca nu postez poze in fata oglinzii sau filmulete cu mine pe YouTube si nici nu trimit mesaje in timp ce dorm.

I-am dat cuvintul in acest numar si Andreei Trifas, o tinara de 25 de ani, care si-a petrecut vara alaturi de echipa ELLE in cadrul unui internship. Ne-a interesat sa aflam cum se vede viata de la cei 25 de ani ai ei, cu ce idealuri pleaca la drum, dar si ce arme foloseste pentru a-si face loc in acest mediu in care generatia Y a fost crescuta de parca ar fi centrul Universului.

Evident ca departamentul de moda nu a ramas insensibil la un subiect atit de ofertant si ne-a delectat cu citeva materiale practice de shopping despre cum sa te imbraci in functie de virsta. In plus, Domnica Margescu a invitat un grup de sapte femei din generatii diferite, pe care le-a intrebat cind si-au descoperit stilul, cum si l-au descoperit, cum se decid sa imbrace o tinuta sau alta etc.

Asadar, va invit la o discutie pe seama acestui numar… unde altundeva decit pe Facebook, pe site, pe Instagram, pe Twitter. Ma gindesc ca, daca tot pierdem vremea in aceste locuri, macar sa facem ceva constructiv, sa intram in polemici de unde sa iesim cu vreo idee interesanta, si nu sa ne pozam incontinuu micul dejun sau cafelele aburinde.

P.S. Editorialul de moda 10 pentru Cluj (pagina 106), realizat de Maurice Munteanu si fotograful Gabi Hirit, merita si el aceeasi nota, la fel si absolventii Universitatii de Arta si Design din Cluj!

Roxana Voloseniuc REDACTOR SEF

www.roxana-voloseniuc.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din revista elle