De citit

Am citit interviul cu Ioana Georgescu Răileanu din acest număr pe nerăsuflate, cam la fel cum am văzut și finala de la Wimbledon unde marea noastră campioană Simona Halep a întrecut-o fără drept de apel pe Serena Williams, în două seturi, 6-2, 6-2.

De citit

La fel ca în cazul acestui eveniment, interviul cu Ioana Georgescu Răileanu, fiica marelui dirijor George Georgescu, m-a însoțit pentru câteva zile, m-am tot gândit la el, dar de data aceasta și din dorința de a afla mai multe despre această doamnă, despre familia ei și despre personajele la care face referire în text.

Sigur, o mare legătură o are și Maurice Munteanu, care a făcut această „descoperire” și care ne-a/v-a adus-o pe Ioana la întâlnirea din această lună. A fost o reală discuție în redacție despre câte pagini să aibă acest interviu, pentru că Maurice a venit cu un text de 12 pagini(!), într-atât a fost de impresionat de această întâlnire! Și dacă nu v-am convins până acum, vă las aici un citat din acest interviu: „La London Drama Center ajunsesem printr-un lanț al slăbiciunilor: Radu Beligan m-a recomandat lui Eugen Ionesco, iar acesta m-a trimis la George Devine, creatorul și directorul The New Stage Theatre, The Royal Court. El mi-a recomandat LDC.” Sau, despre Karl Lagerfeld: „Și el era admirabil. În plus, era profesionist, un om extrem de muncitor. Te înnebunea cu obsesia lui pentru cultură, cu umorul, era o personalitate în adevăratul sens al cuvântului.”, ne povestește Ioana.

Schimbând registrul, dar stând tot în zona femeilor inspiraționale, tot în acest număr Paul
Petrache a stat de vorbă cu Millie Bobby Brown, actrița devenită peste noapte starul momentului (la propriu, după lansarea serialului Stranger Things contul ei de Instagram s-a ridicat brusc la un milion de fani, iar azi numără 20 de milioane!). Dar Millie Bobby Brown nu s-a oprit aici, ci a trecut la un alt nivel: activismul. Își folosește vocea în diverse cauze, cel mai recent a devenit vocea copiilor vulnerabili din lume „care nu au un loc la masa negocierilor”.

În altă ordine de idei, Gheorghe este numele noii lucrări de artă semnată de Dumitru Gorzo, care poate fi admirată până în septembrie în curtea Muzeului Național de Artă Contemporană. E musai să faci cunoștință cu ea! Același Paul Petrache a stat de vorba cu artistul despre frica de a nu fi înțeles, despre unde este și ce înseamnă „acasă” pentru el și despre Gheorghe, lucrarea în care se regăsesc toate aceste înțelesuri.

Este un număr plin, pe care aș vrea să-l văd cu voi pe plajă, la cafenele sau călătorind în destinații exotice! 

Roxana Voloseniuc REDACTOR SEF

www.facebook.com/roxana.voloseniuc

Foto: Dan Beleiu

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din revista elle