Cu bune și rele

Luna aceasta a fost plină. Aș zice prea plină, așa că uneori chiar mă gândeam că ar fi bine să se încheie mai repede.

Cu bune și rele

Dar aici vreau să vă povestesc doar despre lucrurile frumoase și ce am învățat din cele mai puțin frumoase: de exemplu, că laptele de cocos și cel de migdale, care sunt, de fapt, sucuri de cocos și migdale – laptele provine doar de la animale – conțin foarte mult colesterol; că, dacă mănânc avocado cu lămâie și ulei este tot o bombă pentru nivelul de colesterol (și ar fi bine să nu mai fac abuz de avocado) și că, în general, „mâncarea sănătoasă” nu e tocmai sănătoasă dacă nu știi cum și când să o mănânci; că îți biciuiești organismul dacă decizi tu, de capul tău, într-o zi, fără să consulți un specialist, că vrei să devii lacto-vegetarian (aici vorbesc din proprie experiență).

În plus, o altă lecție învățată este aceea că hrana bio nu e într-atât de minunată precum credeam (aici m-a ajutat Lavinia Gogu cu materialul „Este alegerea organică fără de păcat?”, care mi-a dat mult de gândit – la pagina 134). Dar cred că trebuie să o pățești mai serios ca să începi să cercetezi mai amănunțit și să fii mai sceptic atunci când vine vorba de diverse „trend-uri” în nutriție. Care se face numai sub îndrumarea unui medic, nu pe Facebook sau ascultând vreo divă care s-a trezit să scoată o carte.

Schimbând registrul, tot în aceasta lună am participat la unul dintre cele mai frumoase, dar și triste momente din moda ultimilor ani: am fost la Paris, la show-ul ultimei colecții create de Karl Lagerfeld pentru Chanel, un spectacol pe care îl voi ține minte toată viața (la pagina 53 veți putea citi detalii despre acest show, dar și despre altele din cadrul Săptămânii Modei de la Paris, un alt highlight fiind show-ul Tommy Hilfiger în colaborare cu Zendaya).

Îi mulțumesc lui Marius Chivu pentru textele minunate cu care ne-a încântat în toți acești ani, foarte mulți la număr, și îi urez bun venit lui Marius Romulus Constantinescu, un alt condei intelectual: sunt convinsă că textele lui vor îmbogăți conținutul cultural al revistei ELLE. În această lună Marius debutează printr-o opinie despre bullying, aprilie fiind luna care marchează conștientizarea efectelor negative ale bullying-ului la nivel mondial.

Pentru cititorii revistei (în varianta tipărită), care încă nu au făcut cunoștință cu unul dintre cei mai urmăriți influencers din România, Alina Ceușan, iat-o în acest număr pe coperta revistei ELLE și într-un editorial seducător, realizat în colaborare cu Motivi (îl găsiți la pagina 76), dar și într-un interviu despre munca ei din online.

Un alt subiect cu care mă mândresc este faptul că am descoperit o grădină ascunsă, timp de 20 de ani, de privirile oamenilor, grație omagiului pe care Hermès l-a adus grădinii Eden din Veneția, prin lansarea parfumului Un Jardin sur la Lagune. Am împărtășit această poveste la pagina 126.

Aprilie se anunță o lună bună. Chiar foarte bună! Așa că așteptăm să ne povestiți despre experiențele voastre frumoase pe adresa [email protected], pe Facebook-ul și Instagram-ul ELLE România. Și nu doar despre ele! Trăim într-o lume în care e mereu loc de mai mult bine, în care avem încă multe de făcut pentru femei și pentru drepturile lor, așa că vrem să știm și despre problemele cu care vă confruntați, despre luptele pe care le duceți, despre provocările pe care le acceptați. Nu putem promite că le vom rezolva, dar promitem că vom vorbi despre ele. Cu onestitate și curaj, așa cum v-am obișnuit!

Roxana Voloseniuc REDACTOR SEF

www.facebook.com/roxana.voloseniuc

Foto: Dan Beleiu

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din revista elle