Clujul, capitala modei

In luna iunie, Universitatea de Arta si Design din Cluj a sarbatorit 20 de ani de activitate printr-un eveniment grandios, la Teatrul National Cluj, pe scena caruia au defilat colectiile ultimilor absolventi, 14 la numar, alaturi de alte 10 colectii de masterat.

Clujul, capitala modei

Mi-ar fi placut tare mult sa fi putut onora invitatia echipei UAD si sa-l felicit personal, acolo la Cluj, pe Lucian Broscatean, unul dintre profesorii acestei scoli, dar si unul dintre cei mai talentati designeri romani, pentru toata energia pe care o pune in acest proiect.

Dar cum planurile de acasa nu corespund intotdeauna cu realitatea, am stat in schimb cu ochii pe toate canalele de social media in ziua galei si in contact cu echipa de moda ELLE prezenta la fata locului. Si cum toti am fost impresionati de profesionalismul organizatorilor, dar mai ales de colectiile pe care le-am vazut, de maturitatea acestor tineri designeri, de pragmatismul si creativitatea lor, am decis sa dedicam acestui proiect un numar insemnat de pagini in aceasta editie ELLE, astfel incat sa va facem si voua cunostinta cu tinerele talente pe care Romania le are in designul vestimentar (talente care, speram noi, nu vor emigra si ele, asa cum s-a intamplat cu generatiile trecute).

Uitandu-ma la editorialul de moda „curatoriat de Maurice Munteanu si fotografiat de Gabi Hirit, nu vad nici o diferenta intre aceste colectii, cu mesajele lor aferente, si cele iesite de pe bancile Central Saint Martins din Londra sau ale oricarei alte scoli de moda europene de nivel inalt.

Poate ca par cuvinte mari, dar la fel de mari sunt si acesti copii, designeri in devenire, nume de care veti mai auzi, atat voi, cat si o lume intreaga!

Roxana Voloseniuc REDACTOR SEF

www.facebook.com/roxana.voloseniuc

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din revista elle