TREND: Alice in Fashionland

In asteptarea datei de 5 martie, cind va avea premiera cea mai noua versiune a Aventurilor lui Alice in tara Minunilor (in regia lui Tim Burton), Adina Rosetti a plecat intr-o calatorie fantastica in care povestile se impletesc cu moda.

TREND: Alice in Fashionland

10 lucruri despre Alice

1. Se spune ca Alice in tara Minunilor ar fi cea mai tradusa si citata carte, dupa Biblie si operele lui Shakespeare.
2. In 1963, cartea a fost interzisa in China (mai precis, in provincia Hunan) pe motiv ca „pune animalele la acelasi nivel cu oamenii”.
3. S-a spus ca Lewis Carroll se afla sub influenta dro­gurilor cind a scris Alice… (vezi scena cu Omida ca­re fumeaza), precum si ca a fost pedofil pentru ca obis­nuia sa deseneze si sa fotografieze nuduri de copii
(o ocupatie, de altfel, obisnuita printre artistii vremii).
4. Cind a scris celebra ghicitoare a Palarierului Nebun, „Why is a raven like a writing desk?”, Lewis Carroll nu avea in minte nici un raspuns anume. Ulterior, au aparut mai multe interpretari.
5. In Londra lui Carroll, palarierii lucrau foarte mult cu substante toxice care le afectau capacitatile psihice, de unde si numele de Palarierul Nebun.
6. Filmul de animatie produs de Walt Disney in 1952 este compus din peste 350.000 de desene si schite, la care au lucrat mai mult de 750 de artisti, folosind aproape cinci tone de vopsea.
7. Exista si o varianta porno a povestii lui Alice, regizata in 1972 de Bud Townsend.
8. Una dintre cele mai cunoscute melodii inspirate de povestea lui Lewis Carroll este „White Rabbit” si apartine formatiei Jefferson Airplane (1967).
9. In orasul Warrington din Cheshire exista mai mul­te statui ale personajelor din poveste, grupate in sce­na petrecerii cu ceai, linga care trecatorii se pot aseza. Alte statui cu Alice, Palarierul Nebun si Iepu­rele Alb pot fi vazute in Central Park din New York.
10. Denumirea sindromului neurologic Alice in tara Minunilor, in care obiectele sint percepute mult mai mari sau mai mici decit sint in realitate, este derivata tot din cartea lui Carroll.

….

Adina Rosetti

Citeste continuare in Elle martie 2010

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din revista elle