Sa incepem cu o revolutie personala

La ora la care scriu aceste rinduri „centrul capitalei este vandalizat”. Am citat un titlu incurajator afisat pe ecranul televizorului la niste posturi la care nu se vorbeste, ci se urla, nu gasesti informatii, ci panici, nu invita la toleranta, ci la revolutie. In mod normal, ar trebui sa umplu aceste rinduri cu diverse consideratii despre moda, tendinte si alte astfel de „lucruri importante”. Dar trag cu coada ochiului la televizor si simt ca, daca as face asta, as fi, cumva, precum „baba care se piaptana”…

Sa incepem cu o revolutie personala

Pun pe Facebook un post cu o lozinca veche de cind lumea, care spune „make love not war” si, in citeva minute, string peste 100 de like-uri. Hmm… deci mai exista sanse. As putea, asadar, sa abordez un subiect ceva mai frivol ca razboiul sau revolutia (asta ca sa amintesc si de hashtag-ul de pe Twitter). Sa nu ma intelegeti gresit, sint un cetatean destul de implicat social – nu politic, dar social –, imi pasa, ma intereseaza si incerc sa ma implic, dar fara sa „urlu”.

Depasind „revolutia”, vreau sa va semnalez un subiect extrem de interesant, de fapt mai multe, cu care ne intimpinam in aceasta luna cititorii. Primul are legatura cu self-help-ul si modul in care fiecare dintre noi incearca sa se upgradeze personal. La initiativa Mihaelei Frank, fetele din redactia ELLE au realizat impreuna un material in care vorbesc despre cartile, tehnicile sau metodele pe care le-au testat fiecare in cadrul unui experiment menit sa le ajute sa se redescopere, sa gaseasca metode sau feluri de a vedea intr-un mod optimist viata. Va invit sa cititi acest material, pe mine una m-a inspirat sa ma gindesc la felul in care ne putem imbunatati existenta…

Un alt subiect care poate sa-ti dea idei despre cum sa-ti faci viata mai frumoasa sau mai interesanta este cel legat de cursurile si seminariile after work. Asa cum spune si Alina Baisan, autoarea articolului, exista viata si dupa birou. Si poti sa o faci mai frumoasa invatind. Da, ai citit bine, invatind: sa dansezi, sa joci teatru sau sa faci ikebane… si daca-ti mai ramine timp dupa toate aceste lucruri, asaza-te in fata televizorului (a, nu, nu-l deschide la canalele de stiri!), pentru ca Ioana Ulmeanu ti-a pregatit o lista cu cele mai bune seriale de televiziune, mai noi sau mai vechi.

Asadar, inainte de toate, propun o revolutie personala! Incepeti prin a fi curiosi! Curiozitatea ne impinge sa invatam lucruri noi. Oamenii folosesc in general aceleasi lentile prin care se uita la lume, dar lumea se schimba repede. Trebuie sa fii mereu atent la schimbare, caci e riscant si pacat sa te ia prin surprindere viata sau… revolutia.

Roxana Voloseniuc REDACTOR SEF

www.roxana-voloseniuc.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din revista elle