Romani in lume

Am fost meru impotriva enunturilor din presa de tipul „un roman a reusit sa cistige nu stiu ce premiu”, „un roman a ajuns presedintele unei companii straine”… Adica, cum ar veni, un roman e in stare, in general, sa faca si el niste lucruri…

Am senzatia ca nivelul acesta atit de jos la care alegem sa ne pozitionam, gin­direa aceasta atit de marunta, de limitata, uimirea ca, iata, sintem si noi in stare de performante este un soi de atitudine care denota foarte putina incredere in sine. De ce sa fii mereu surprins cind un roman reuseste sa fie primul?!

Ma gindesc ca acest scepticism isi are originile in copilarie, se formeaza in scoala, prin educatie. si ma intreb mereu daca nu ar fi necesara implementarea in programa scolilor a unor cursuri de self esteem, prin care romanii sa invete increderea in sine, sa invete sa-si depaseasca complexele de inferioritate fata de cei din jur, dar si fata de „straini”.

Americanii, cea mai mindra de sine natie din lume, au in continuare in scoli cursuri la care li se insufla elevilor ideea ca ei sint cel mai grozav popor (si asta in conditiile in care un procent foarte mare din studentii americani cred ca Beethoven este un ciine, iar Michelangelo un virus de computer… dar asta nu-i impiedica sa fie mindri de ei, fara complexe si fara jena!), in timp ce romanii, deficitari total la capitolul „incredere in sine”, nici macar nu se gindesc ca ar avea nevoie de un astfel de ajutor didactic…

In acest numar va prezentam patru romance care si-au croit o cariera impresionanta in Los Angeles. Probabil ca sint sute de astfel de cazuri, doar ca le cunoastem numai pe ele, intrucit au legatura cu moda, cu arta, cu lifestyle-ul. si nu ne mira reusita lor, nu le prezentam ca pe niste unicate, ci ne-a interesat viata lor de acolo, cu bune si cu rele, ne-a interesat sa le dam de exemplu pentru tinerii care se framinta azi in Romania si cred ca succesul in afara granitelor este rezervat doar privilegiatilor, norocosilor sau copiilor de bani gata.

Ne bucuram sa va prezentam in acest numar o alta „escapada internationala”, de aceasta data un shooting de moda pe strazile Parisului. Of, da, aici trebuie sa plec capul in detrimentul spiritului nationalist: intotdeauna strazile de la Paris vor fi mai fotogenice ca acelea din Romania, chiar daca pozam aceleasi haine, chiar daca ne zimbeste din poze aceeasi Alina Ilie sau lucreaza aceeasi echipa. Pur si simplu, fotografiile au un aer aparte atunci cind sint realizate la Paris!

Roxana Voloseniuc REDACTOR SEF 

www.roxana-voloseniuc.ro
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din revista elle