ELLE SEX: REGULILE SWINGING-ULUI

Chiar daca adeptii swinging-ului cred in sexul fara reguli si complicatii, stilul lor de viata presupune mult mai multe reguli decit ne-am fi imaginat.

ELLE SEX: REGULILE SWINGING-ULUI

Putin dupa ora 12 noaptea, intr-o simbata, am pornit in marea aventura care promitea sa fie documentarea finala pentru materialul despre swingerii bucuresteni, al carui deadline se apropia amenintator. Eram pregatita. Vorbisem deja cu foarte multa lume despre asta – manageri, angajati ai putinelor cluburi din oras cu o activitate dedicata schimbului de parteneri, cu personaje care populeaza site-urile de swinging din tara si cu un cuplu care face, ocazional, swinging de placere. Ma documentasem minutios, dar cu toate astea aveam inca emotii.

Purtam, ca sa nu ma dau de gol cum ca as fi o jurnalista sub acoperire, cea mai scurta rochie din garde­roba mea, din catifea neagra, alegere impotriva careia partenerul meu protestase vehement. Nu avusese insa sanse de reusita in fata avintului meu jurnalistic sau mai degraba a curio­zitatii mele personale fata de oamenii care prefera sa isi petreaca simbata intr-un spatiu erotic, laolalta cu alte cupluri veni­te special pentru a-si condimenta vietile sexuale. Dar fusese de acord, totusi, sa ma insoteasca.

Am ajuns in fata clubului, o casa care putea sa para oarecare, in citeva minute si in acelasi timp cu un alt cuplu – pareau sa aiba doar cu citiva ani mai mult decit noi si nu prea multa experienta, judecind dupa felul stinjenit in care ne-au privit in clipele in care am asteptat ca valetul sa ne deschida poarta. Acesta este felul clasic, de altfel, in care functioneaza un club de swingeri. Usa nu va fi niciodata larg deschisa, mai cu seama in Romania, unde prejudecatile functioneaza inca la cote alarmante si unde prezenta unui ghid catre spatiul erotic poate sa ii relaxeze pe cei veniti pentru prima data in club.

Imediat ce am intrat, m-am si trezit cu un pahar de sampanie in mina, un protocol simpatic la care clubul Attraction tine foarte mult, pentru ca este, iarasi, eficient in relaxarea clientilor. Party supervisor-ul, un angajat permanent al clubului care are datoria de a intimpina orice nevoie ar putea sa aiba vreun client, ne-a facut un tur rapid al clubului. In zona de socializare de la parter, mobilata cu canapele si masute joase si luminata vag de citeva lampi si luminari, se aflau deja citeva cupluri asezate cuminti la mese, sorbind din pahare si aruncind priviri provocatoare celor de la alte mese. Conversatia, insa, parea sa stagneze.

Oamenii aflati acolo preferau sa scaneze, momentan, fiecare nou venit. Inainte de a urca la etaj, unde se afla spatiul erotic, ne-am lasat jachetele la garderoba, impreuna cu telefoanele. In afara faptului ca nu prea are sens sa vorbesti la telefon cind esti intr-un club de swingeri, proprietarii tin mult si la sentimentul de siguranta pe care trebuie sa il aiba clientii, asa ca, chiar daca lumina joasa nu poate sa permita vreo fotografie prea clara, ei prefera sa impuna aceasta regula ca sa ii faca pe toti cei care ajung in club sa nu se simta amenintati.

Acest lucru se intimpla si pentru ca clientii cluburilor de swinging sint, de multe ori, nume destul de sonore, care ar prefera sa nu se afle ca au ales acest stil de viata. Ruxandra, angajata a celuilalt spatiu de swinging din Bucuresti, Play4Two, deschis in decembrie anul trecut, imi spune ca cei care practica swinging-ul cauta mereu ceva nou. „Oricum se stie ca cine vine aici nu e obligat sa faca swinging. Aici vin oameni cu o pozitie sociala foarte buna, unii sint oameni influenti care nu isi permit sa se afle. De aceea trebuie sa fim foarte discreti.” Discretia este unul dintre cuvintele de ordine intr-un astfel de club, iar cei de la Play4Two au mers atit de departe cu ea incit nu dau adresa clubului potentialilor clienti decit dupa mai multe conversatii la telefon, in care cei care urmeaza sa vina agreeaza sa urmeze toate regulile impuse de activitatea locului. Ruxandra continua: „Clientii fideli au peste 30 de ani. Probabil si pentru ca trebuie sa fii intr-o relatie foarte stabila ca sa poti face asta. Propunerea trebuie sa vina de la cineva de incredere. Avem clienti care vin din Buzau, Pitesti sau Constanta, uneori ne roaga sa le rezervam si camere la hotel si incercam sa ii ajutam cu toate astea”.

Citeste continuarea in ELLE APRILIE 2012!
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din revista elle