ELLE HEALTH: 7 minuni ale medicinei moderne

De la Botox, Nurofen si lipoaspiratie, pina la dublu transplant de brate, fertilizare in vitro si celule stem, medicina moderna ne ofera la tot pasul ocazia sa exclamam „Dumnezeule, e un miracol!“. Dupa indelungi cercetari, Lioara Bradu a ales citeva dintre cele mai importante descoperiri ale ultimilor ani.

ELLE HEALTH: 7 minuni ale medicinei moderne

La un congres medical de prim rang tinut recent in Statele Unite, s-a iscat, ca intotdeauna, o confruntare de orgolii intre reprezentantii diferitelor tari privind realizari­le obtinute de fiecare.

– In Canada, medicina este atit de avansata, incit am reusit sa luam rinichiul de la un om, sa-l transplantam altuia si in mai putin de o luna amindoi isi cautau de lucru.
– Asta e nimic, a replicat reprezentantul Germaniei. Noi am reusit sa recoltam pla­mi­nul de la un om, l-am pus altuia si in trei saptamini amindoi isi cautau de lucru.
– Noi am ajuns atit de departe, a replicat savantul rus, incit am luat jumatate de inima de la o persoana, am transplantat-o alteia si amindoi isi cautau de lucru in mai putin de doua saptamini.
– Oameni buni, ati ramas mult in urma, a intervenit cercetatorul american. Noi am luat un om fara creier din Texas, l-am plantat la Casa Alba si acum jumatate de lume isi cauta de lucru.

Lasind gluma la o parte, desi ultimii doi ani au fost zguduiti de criza economica, lumea me­dicala se poate mindri cu realizari remarcabile pe care mintea nici nu le-ar fi putut visa in urma cu 10-15 ani. Iata citeva dintre aceste des­co­periri uluitoare care, daca vor fi puse in practica, ne pot transforma radical viata si (tinem pumnii strinsi) ne pot aduce, daca nu ne­mu­rirea, macar o viata lunga si fericita.

Foto:Gulliver

Citeste continuarea in Elle iunie 2010

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din revista elle