ELLE DECO – O CASA PLINA DE CULOARE

Cu o uimitoare vedere spre mare, aceasta casa daneza, scaldata in lumina naturala a soarelui, reprezinta decorul perfect pentru un design vesel, plin de culoare.

ELLE DECO – O CASA PLINA DE CULOARE

Este fantastic sa te trezesti in fiecare dimineata sa vezi marea: pur si simplu am devenit dependenti de asta!', marturiseste plina de entuziasm Mona, directorul de design al Greengate. „Este o locatie uluitoare, iar vederea spre mare a fost de-a dreptul coplesitoare pentru mine cind m-am mutat aici, in casa noastra de inceput de secol XIX', isi aminteste Mona. „Atunci cind l-am intilnit pe Jasper si ne-am casatorit, in 1988, el locuia intr-o casa din Espergaerde de la inceputul anilor ‘80', adauga Mona.

Initial, proprie­tatea a fost un grajd pentru cai si era mai mica, asadar a fost nevoie de multa munca pentru a deveni caminul primitor care este azi. „Inainte sa locuim aici, s-a muncit mult la amenajarea cladirii', spune Mona. Initial, proprietatea a fost mai mica, iar Jesper a renovat-o in 1985, pastrindu-i fatada originala. Punctul de pornire l-a constituit extinderea proprietatii prin dublarea suprafetei construite. Astfel, s-au adaugat armaturi si dependinte care au pastrat stilul perioadei in care a fost construita casa.

Gradina, de asemenea foarte diferita de cea de acum, a fost transformata intr-o peluza generoasa ca dimensiuni, pe care Jesper depune eforturi constante sa o pastreze ingrijita si fara jucarii sau biciclete, dupa cum spune Mona. Au pastrat merii batrini si trandafirii superbi care se catara pe peretele casei, conferind exteriorului multa culoare.

Odata ce proprietatii i-au fost aduse aceste imbunatatiri, cei doi soti au ajuns la concluzia ca trebuie redecorata si s-au pus pe treaba, combinind gusturile amindurora.

Fotografii: Bridget Pearson / Narratives. 
Text: Sian Williams / Narratives.

Cititi continuarea in ELLE Mai 2011!

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din revista elle