ELLE DECO: FANTEZIE FRANTUZEASCA

Scriitoarea Alex Billington a descoperit sanctuarul perfect, aflat la primul etaj al unei impunatoare vile georgiene, transformindu-i interiorul mohorat intr-un apartament bijuterie.

ELLE DECO: FANTEZIE FRANTUZEASCA

Dupa ce a lucrat in strainatate vreme indelungata, scriitoarea Alex Billington era pregatita sa se aseze undeva si sa prinda radacini. Singura intrebare era: unde? Fosta ei casa din Londra se dovedise a fi un mediu prea agitat, dar in acelasi timp nici nu voia sa piarda din confortul traiului intr-un mare oras. „In ultimul timp am tot calatorit intre Europa si America si venise timpul sa ma stabilesc undeva”, explica Alex. „Imi doream sa cumpar un apartament in Paris, dar mi s-a parut ca as fi prea departe de familie.” Pina la urma, Alex a renuntat la traiul ei nomad si a ales un apartament din Hoove, cu dimensiuni impresionante, dar cam neglijat, pe care l-a transformat intr-o ascunzatoare de inspiratie pariziana, punindu-si la incercare tot spiritul creativ.

„Nu stiam mare lucru despre Hoove, dar este un loc artistic si m-am gindit ca m-as simti ca acasa aici”, spune Alex. Asa ca, in timpul unei excursii de o zi, s-a hotarit pe loc sa viziteze citeva proprie­tati. „Aceasta a fost a doua casa pe care am vazut-o si am stiut din primul moment ca era pur si simplu perfecta. A fost ca si cum m-as fi indra­gostit la prima vedere!” Cladirile din acea pe­rioa­da au spatii generoase, iar elegan­ta tipica epocii georgiene este evidenta la primul etaj: un balcon din fier forjat se intin­de pe toata lungimea apartamentului, sa­lonul este dominat de un semineu din mar­mura ornamentata, iar cornisele cu detalii sint adevarate bijuterii.

Dar in ciuda ferestrelor din tavan pina-n podea si a panoramei impresionante, Alex s-a mutat in apartament si a inceput sa se tea­ma ca facuse o greseala teribila. „Sta­team in dormitor si plingeam”, recunoaste ea. „Peretii erau acoperiti cu o vopsea proas­ta, podelele din lemn erau aco­perite cu o mocheta murdara, iar in living era un verde mohorit. Pur si simplu mi-am spus: «Nu pot sa traiesc aici!».” Asa ca Alex a luat problema in propriile miini si a inceput sa demonteze toate tevile si robinetele vechi, ba chiar sa darime un pe­rete din baie, punind in loc instalatii lu­­xoase, un sistem de incalzire in pardoseala, faianta alba simpla si adaugind ingenios un mezanin micut, ca spatiu de dormit pentru musafirii ocazionali.

Fotografii: Robert Sanderson / Narratives. Stilist: Emma Page Roberts / Narratives.
Traducere si adaptare de Crina Alexe

Citeste continuarea in ELLE MAI 2012!
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din revista elle