ELLE DECO: Camin in mijlocul naturii

Intra in universul creativ al familiei Charlton si descopera cum au transformat membrii ei o fosta ferma intr-un camin primitor: cu rabdare, pa­siune si idei pline de ingeniozitate.

ELLE DECO: Camin in mijlocul naturii

Helen Charlton este profesoara de arte si designer la firma proprie de accesorii pentru casa si cadouri Busy Bee Studio. Sotul ei, John, este director de finante. Impreuna detin casa-ferma de linga orasul Durham, care dateaza din 1760. Cei doi aveau fiecare cite un cal, asa ca grajdurile, de­pen­din­te­le si cei 17 acri de teren au constituit un element hotaritor in decizia de a cumpara casa. De atunci, caii Whiskers au reintregit ferma alcatuita din magarusii Dylan si Bumble, sapte gaini, domnul Darcy – giscanul, ciinele Winston si pisicile Harry, Bruce, Boris si Gucci.

Dupa ce parcurgem un drum accidentat ce mar­gi­nes­te un cimp intins si coborim in valea ascunsa, gasim superba casa, construita in stilul secolului al XVIII-lea, si ferma sa, de care Helen Charlton s-a indragostit chiar de la prima ve­dere. „Ne-am oprit pe marginea drumului si am urmat ca­ra­rea anevoioasa, iar dupa o curba, am ajuns in valea ma­gica”, isi aminteste Helen. „ Ne-am plimbat pe domeniu, peste pod si riu, si pur si simplu m-am pierdut si am izbucnit in lacrimi. Totul arata atit de frumos!”

Interiorul nu este mai putin atragator. Helen, designer si detinator al firmei de design interior Busy Bee Studio, si-a decorat camerele primitoare in nuante de verde prafuit, albastru ou de rata, crem si culori stinse care se regasesc in di­verse pietre. Mobila rustica intregeste stilul casei, la fel si ferestrele imbracate in matase si in. Proprietarii anteriori au avut mult de lucru la aceasta casa pentru a o aduce la o varianta buna pentru locuit. „Am vazut fotografii din vremea in care proprietarii au preluat casa; era intr-o stare deplorabila si nu putea fi locuita”, spune Helen. „Nu cred ca as fi avut destul curaj sa fac ce au facut ei.”

Cind a fost achizitionata de Helen, casa era simpla, functionala si gata pentru a fi reamenajata, iar ea primise binecuvintarea proprietarilor, in schimbul unei singure promisiuni. „Proprietarul mi-a spus: «He­len, poti schimba orice la aceasta casa, dar te rog lasa nucul acolo unde este». Cind am organizat pentru prima oara in gradina un eveniment de caritate, proprie­tara a venit cu tatal ei, care avea in jur de 90 de ani. Plantasera impreuna arborele.”

Fotografii: Brent Darby / Narratives.
Hazel Dolan/Narratives.
Traducere si adaptare de Andra Vaduva

Citeste continuarea in ELLE Septembrie 2011
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din revista elle