ELLE CUPLU: SA FIM DOAR PRIETENI

Poate exista cu adevarat o amicitie inocenta intre un barbat si o femeie, fara ca vreun dracusor erotic sa-si vare mereu codita buclucasa si sa dea totul peste cap? – se intreaba Adina Rosetti. Raspunsul e… complicat!

 

ELLE CUPLU: SA FIM DOAR PRIETENI

Prietenia cu ex-ul

Probabil cea mai discutabila, dar si cea mai intalnita forma de prietenie intre sexe, prietenia cu fostul iubit/sot este un cocktail complicat in componenta caruia intra ingrediente dintre cele mai diferite. Se amesteca un picut de nostalgie, ceva probleme inca nerezolvate, un dram de atractie fizica (atentie, pericol de explozie!), dorinte secrete de impacare, amintiri greu de uitat, pasiuni comune sau chiar, in unele cazuri mai rare, planuri obscure de razbunare.

Desigur, este foarte important motivul despartirii, pentru ca intre „ne-am dat seama ca nu prea mai simtim mare lucru unul pentru altul, asa ca ne-am hotarit sa ne despartim” si „m-a parasit pentru cea mai buna prietena” este o diferenta cam ca intre a pluti pe o saltea gonflabila intr-o piscina si a te ineca intr-un ocean infuriat care tocmai ti-a inghitit si barca de salvare. Daca, in primul caz, prietenia cu ex-ul ar putea functiona tocmai datorita lipsei atractiei amoroase, da-mi voie sa ma indoiesc ca in al doilea s-ar putea pastra vreo oarecare amicitie neintinata de alte idealuri sau… obiective.

Prietena mea, Raluca, tocmai si-a reinnodat o asa-zisa relatie de prietenie cu fostul ei iubit de care s-a despartit acum trei ani pentru ca o insela cu o colega. Se intalnesc din cand in cand la o cafea, vorbesc despre vietile lor, merg impreuna la evenimente ale prietenilor comuni. La prima vedere, sunt ceea ce se cheama doi fosti iubiti transformati in amici, dar, de cate ori se intoarce de la aceste intalniri „prietenesti”, Raluca incepe sa lacrimeze si sa fantazeze la o posibila impacare, semn ca lucrurile nu-s asa de simple… Acum cativa ani, m-am regasit pe un site de socializare cu primul meu iubit (OK, a fost in clasa a sasea, dar a fost extrem de intens!) si am reinceput imediat sa ne scriem pana ciad, dupa cateva luni in care ne-am povestit vietile de-a fir a par, am devenit cei mai buni prieteni din lume. Dupa vreo doi ani, el a intrat intr-o relatie si de atunci nu a mai dat nici un semn de „prietenie”, lasandu-ma sa-mi raspund singura la intrebarea „Ce-a fost, de fapt?”. A fost cu adevarat „prietenie” sau o incercare naiva, timida si nereusita de-a relua o poveste mai veche, care s-a spulberat in momentul in care a aparut altcineva? N-am reusit inca sa gasesc un raspuns…

Oricum ar fi, prietenia cu un ex este o relatie pe muchie de cutit, care penduleaza periculos intre extreme si care se poate termina imprevizibil.

Citeste continuarea in ELLE MARTIE 2013!
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din revista elle