Un documentar despre familia regală britanică ascuns timp de 50 de ani a ieșit la lumină

Un documentar despre familia regală britanică ținut privat timp de 50 de ani, la cererea reginei, a ajuns pe YouTube săptămâna trecută.

Un documentar despre familia regală britanică ascuns timp de 50 de ani a ieșit la lumină

Un documentar despre familia regală britanică, realizat și difuzat în 1969 și ținut ascuns de atunci, a ajuns pe YouTube săptămâna trecută. Filmul a fost realizat atunci când Regina Elisabeta a II-a și Prințul Philip au deschis porțile Palatului Buckingham pentru reporterii de televiziune de la BBC, și a apărut la TV doar atunci, oferind o privire intimă asupra vieții zilnice a Reginei și a familiei sale.

Acest documentar despre familia regală ar fi fost realizat, la vremea respectivă, la insistențele Prințului Philip, care ar fi considerat oportun ca supușii să înțeleagă mai bine ce înseamnă munca lor, însă Regina, se pare, ar fi crezut încă de atunci că un astfel de proiect nu reprezintă o idee bună.

Poate de aceea documentarul nu a mai apărut niciodată după ce a fost făcut public în 1969. Asta până ce, săptămâna trecută, cineva l-a încărcat pe platforma YouTube. Filmul a dispărut din nou joi, dar a reapărut postat vineri, pentru o scurtă perioadă de timp.

Deși considerat controversat, acest documentar despre familia regală o înfățișează pe Regina Elisabeta ducându-și la îndeplinire îndatoririle de suverană timp de un an, dar și luând parte la viața de zi cu zi a familiei sale. Astfel, supușii și-au putut vedea Regina în misiuni diplomatice, întâmpinând ambasadori, călătorind în țări îndepărtate sau, mai amuzant, fiind trezită în fiecare dimineață de sunetul cimpoaielor, un ritual care continuă și astăzi în oricare dintre reședințele în care se află aceasta.

Din film nu lipsesc nici momentele de intimitate între membrii familiei, cum ar fi un grătar la Balmoral, reședința scoțiană a Reginei, sau discuții între aceasta și fiica ei, Prințesa Anne, care a fost încă de la bun început împotriva ideii realizării unui documentar despre familia regală.

„Nu mi-a plăcut niciodată ideea unui film despre familia regală. Am crezut mereu că e o idee proastă. Atenția pe care am primit-o încă din copilărie nu e un lucru pe care să ți-l mai dorești. Mai mult acces din partea publicului era ultimul lucru de care aveam nevoie.”

CONȚINUT VIDEO ELLE

Din acest documentar despre familia regală nu lipsesc nici momentele în care Regina se ocupă de băieții ei – dintre care cea mai mare atenție o primește Charles, din postura sa de prinț moștenitor.

Citește și:
Prințul Harry, cetățean american?

Foto: arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
substantial.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din video