Primul proiect al Prințului Harry după îndepărtarea de familia regală britanică

Prințul Harry a facut un anunț oficial despre primul său proiect important de când a renunțat la responsabilitățile din cadrul familiei regale britanice.

Primul proiect al Prințului Harry după îndepărtarea de familia regală britanică

De curând, Prințul Harry și Meghan Markle au anunțat deschiderea împreună a fundației Archewell, o organizație non-profit. Pe langă acestă fundație, Meghan a vorbit și ea despre cateva proiecte cu care se ocupă, iar acum Entertainment Tonight precizează că și Prințul Harry a pregătit ceva pe cont propriu.

Noul său proiect se numește HeadFIT și este un program la care acesta lucrează de ani buni. Prin acest program, Harry oferă personalului militar un ajutor suplimentar pentru combaterea problemelor mentale. În asociere cu Ministerul Apărării din Marea Britanie și Heads Together, campania HeadFit va oferi un sprijin constant celor ce au nevoie, pentru combaterea stresului și stimularea încrederii în sine.

„De mult timp consider faptul că comunitatea militară ar trebui să servească drept exemplu pentru restul societății. De prea mult timp așteptăm ca problemele să se dezvolte și abia după aceea să reacționăm”, a declarat Harry. „HeadFit este o abordare proactivă a fitness-ului mental, concentrându-se pe potențialul propriu de a crește performanța, folosind metode dovedite în știința sportului”.

„Este vorba despre optimizarea proprie și de a fi cel mai bun posibil. Ideea este de a câștiga un avantaj, fie că este vorba despre o confruntare cu un adversar sau că este vorba de a depăși o situație dificilă”, a continuat acesta. „Scopul este de-a le dezvolta o rezistență, similară cu cea pe care majoritatea atleților de talie mondială o dețin, și de a-i pregăti pentru stresul zilnic. A fi HeadFit inseamnă să ajungi la performanța ta maximă”.

Potrivit site-ului Familiei Regale, Harry a servit în armată timp de un deceniu și a crescut în rang până a ajuns Căpitan. În plus, acesta a fost de două ori în misiuni în Afganistan. HeadFit reprezintă pentru Harry continuarea angajamentului său față de armată și cel mai bun mod prin care acesta își poate susține colegii de armată.

Harry a postat un film pe site-ul HeadFit în care subliniază importanța de a privi și de a lucra „mintea și corpul ca un întreg”.

„Astăzi, când vine vorba despre fitness, nu vorbim doar despre cât de repede poți să alergi sau cât de multe greutăți poți să ridici. Este vorba despre fitness-ul mental, despre putere și rezistență. Nu doar atunci când porți uniformă, dar și pentru restul vieții. Dacă vrei cu adevărat să fii în formă, să fii puternic și sănătos, trebuie să îți antrenezi corpul și mintea ca un întreg”, a spus Harry. „HeadFit este o resursă pentru toată lumea, indiferent de job, rang sau de ce se întâmplă acasă”.

Citește și:
Prințul Harry povestește experiența sa de autoizolare în California, alături de familie

Text: Alexandra Dima
Foto: Arhiva Revistei ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din video