Prințul Harry povestește experiența sa de autoizolare în California, alături de familie

În această perioadă de carantină cauzată de pandemia de coronavirus , Prințul Harry se bucură de timpul petrecut alături de soția sa, Meghan Markle, și de băiatul lor de 11 luni, Archie.

Prințul Harry povestește experiența sa de autoizolare în California, alături de familie

Ducele de Sussex, care s-a mutat recent în Los Angeles împreună cu familia sa, a împărtășit experiența sa de izolare la domiciliu cu ocazia unui apel video cu părinții și îngrijitorii de copii foarte bolnavi din Regatele Unite. Prințul Harry a participat într-o conversație cu doi părinți, o asistentă medicală și cu șeful organizației caritabile WellChild, care se ocupă cu îngrijirea copiilor foarte bolnavi și a tinerilor din Regatul Unit.

„Există o mulțime de lucruri pozitive care se întâmplă în același timp și faptul că pot să îmi petrec acest timp cu familia – foarte mult timp cu familia – mă face să ma gândesc: mă simt oare vinovat că îmi pot permite să aloc tot acest timp pentru ei?”, a dezvăluit Prințul Harry. „Trebuie celebrate acele momente de isterie în care pur și simplu te rostogolești pe podea. În mod inevitabil, după jumatate de oră sau chiar după o zi, poate să apară ceva care îți necesită toată atenția și nu ai cum să lași pe mai târziu”.

Fundația WellChild s-a aflat sub patronajul Prințului Harry mai bine de un deceniu. „Mă bucur foarte tare să revăd niște chipuri familiare și aici”, a mai spus Ducele de Sussex. Acesta a continuat prin a lăuda membrii famililor, numindu-i „super părinți” pentru bunăvoința lor sub această presiune.

„Rezistența și puterea pe care voi o aveți este absolut incredibilă”, a continuat el. „Nu trebuie niciodată să uitați acest lucru. Desigur, vor exista și zile mai grele – Nici măcar nu-mi pot imagina cât de greu este pentru voi. Având un fiu de 11 luni este arhisuficient!”, a spus acesta despre fiul său Archie, care împlinește un an în mai.

Pe durata apelului de 30 de minute, Harry a urmărit poveștile grupului despre cum se confruntă fiecare cu perioada de criză. Aceștia și-au exprimat îngrijorarea față de noile provocări aduse de epidemie în plus față de cele de dinainte. De la limitarea accesului la îngrijire medicală complexă, la încercările de a proteja pacienții vulnerabili și familile lor de virus.

Atunci când Harry a fost întrebat despre propria experiență, acesta a raspuns: „Nu e prea rău. Cred că trăim vremuri ciudate – cu toții trecem prin același lucru într-un mod foarte unic. Dar cu cât acest lucru durează mai mult, îmi închipui că va fi din ce în ce mai greu pentru fiecare dintre voi”.

„Totul ține de moral”, a adăugat acesta. „Dacă moralul rămâne sus, atunci când te trezești de dimineață te gândești: Bun, este o nouă zi, am toată familia alături de mine, ce o să facem? Sigur că există și acea frică de ceea ce ar putea să se întâmple, dar în același timp sunt atâtea lucruri care nu depind de noi și în acel moment ne dăm seama cât de mici suntem de fapt în marea schemă a lucrurilor”.

Cu toate că Harry s-a mutat în Los Angeles cu soția sa și copilul lor, acesta contiună să se ocupe de același cauze și actiuni caritabile pe care le-a început în Regatul Unit, înainte de a abandona îndatoriile sale regale. Printre cei cu care s-a conversat se numără și asistenta Rachel Gregory de la WellChild, care susține copiii și tinerii care necesită îngrijire cu ventilație pe termen lung din Nottinghamshire, Lincolnshire și Derbyshire.

Citește și:
Ce cadou inedit a ales Regina Elisabeta a II-a pentru prima aniversare a lui Archie

Text: Alexandra Dima
Foto: Arhiva Revistei ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din video