Ce decizie a luat Regina Elisabeta a II-a după moartea soțului ei, Prințul Philip

Care sunt principalele decizii pe care Regina Elisabeta a II-a le-a luat după moartea soțului ei, Prințul Philip?

Ce decizie a luat Regina Elisabeta a II-a după moartea soțului ei, Prințul Philip

După moartea soțului ei, Prințul Philip, se așteaptă ca Regina Elisabeta a II-a să intre într-o perioadă de doliu care va dura opt zile. În același timp, nu își va îndeplini sarciniile, nici cele în privat, și nici îndatoririle.

După aceste opt zile, va urma o perioadă oficială de doliu de 30 de zile pentru familia regală, înainte ca Regina Elisabeta a II-a să revină la atribuțiile regale. De asemenea, și Marea Britanie va intra într-o perioadă de doliu național.

Oficialii de la Palatul Buckingham se pregătesc pentru ceremonia oficială de înmormântare. Înmormântarea va avea loc la Windsor, în timp ce o procesiune militară va avea loc la St. James Palace.

Reporterul regal Zahra Mulroy a oferit o serie de detalii despre cum va fi înmormântat Prințul Philip, menționând faptul că, potrivit dorințelor sale, acesta și-a exprimat preferința pentru o ceremonie discretă. Prințul Philip și-a exprimat preferința pentru ceva mai simplu și s-a implicat îndeaproape în aranjamentele de înmormântare, care sunt coordonate de Palatul Buckingham”, relatează publicația The Mirror.

„În loc să fie depus la Westminster Abbey, se pare că trupul neînsuflețit al Ducelui va fi depus la St James Palace, acolo unde a fost și sicriul Dianei, pentru câteva zile, înainte de înmormântarea ei, în 1997. Publicul nu va putea să-l vădă”, a declarat Zahra Mulroy.

Regina Elisabeta a II-a ar urma să transmită un mesaj națiunii în următoarele zile, însă acest lucru va depinde de modul în care se va simți, având în vedere momentele extrem de dificile prin care trece.

Prinţul Philip, soţul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, a decedat vineri dimineaţă, la vârsta de 99 de ani.

CONȚINUT VIDEO ELLE

Prințul Philip, duce de Edinburgh, s-a căsătorit în 1947 cu Regina Elisabeta a II-a a Regatului Unit al Marii Britanii. Acesta s-a născut pe data de 10 iunie 1921 în Corfu, Grecia. El a făcut parte din familiile regale ale Greciei și Danemarcei. Întâlnirea sa cu Regina Elisabeta a avut loc înainte de cel de-al doilea război mondial, iar căsătoria lor a avut o longevitate uimitoare, de peste 73 de ani. După căsătorie, Prințul Philip a devenit Duce de Edinbugh, Conte de Merioneth și Baron Greenwich. Regina Elisabeta l-a numit Prinț al Regatului Unit în 1957. La vârsta de 90 de ani, în 2011, Regina Elisabeta i-a acordat titlul de Înalt Amiral al Marinei Regale britanice.

Citește și:
Ce mesaj a transmis Casa Regală a României, după decesul Prințului Philip al Marii Britanii

Foto: Instagram

Vezi şi de ce aprindem lumânări la cimitir!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din video