O romanca in varsta de 17 ani a devenit campioana mondiala la sah

O romanca in varsta de 17 ani a devenit campioana mondiala la sah. Presa irlandeza a numit-o “regina sahului”.

O romanca in varsta de 17 ani a devenit campioana mondiala la sah

Diana Mirza, care are acum atat cetatenie romana, cat si irlandeza a fost felicitata personal de catre presedintele irlandez Michael D. Higgins:

Sincerele mele felicitari pentru Diana Mirza pentru obtinerea titlului de campioana mondiala in cadrul campionatului de fete World Schools U17'.

Diana s-a nascut in anul 2000 si a inceput sa desluseasca tainele sahului la o varsta foarte frageda, avandu-l ca mentor pe tatal sau care preda acest sport dupa ore. Tanara a ajuns sa faca parte din clubul Diana Galati la varsta de 9 ani, cand a si participat la primul campionat national la Iasi. La scurt timp, aceasta a participat la primul sau turneu international, reprezentand Irlanda. Cu toate ca familia sa e stabilita in Irlanda, acestia viziteaza anual Romania.

Inca de la 10 ani tanara a participat la numeroase competitii, de exemplu Campionatul European de Juniori, iar anul urmator, in 2011, a fost si medaliata cu bronz. Ascensiunea sa a fost una rapida, urmand ca in 2012 sa castige bronzul, iar in 2013 medalia de aur, devenind astfel campioana europeana la categoria fete sub 13 ani. De asemenea, in 2013 Diana a mai castigat si Campionatul Irlandei, iar in 2014 reprezenta Irlanda la Olimpiada Norvegiei. Anul trecut a participat la Olimpiada din Baku, Azerbaijan.

E limpede ca Diana depune mult efort, efortul fiind componenta principala a succesului sau. Tanara se antreneaza zilnic, fiind de asemenea indrumata si de maestrul roman Gergely Szabo.Tatal acesteia, Gabriel Mirza este de asemenea campion national, castigand Campionatul Irlandei 6 ani la rand. Fiul acestuia, Mark David, este de asemenea campion la categoria 12 ani.

Citeste si:
Love Romania! Vedete internationale care au purtat branduri romanesti

Text: Diana Codila
Foto: Facebook Diana Mirza

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle