Nu renunța la prietenia la distanță! De ce este o relație de care trebuie să ai grijă în mod special

Prietenia la distanță nu ar trebui să se destrame. Chiar dacă nu vă vedeți sau vorbiți zilnic, acest tip de prietenie îți oferă beneficii nebănuite.

Nu renunța la prietenia la distanță! De ce este o relație de care trebuie să ai grijă în mod special

Prietenia la distanță ți se pare greu de dus? Tocmai, ea nu presupune niciun efort suplimentar, și e dovada că timpul și distanța fizică nu alterează sentimentele și loialitatea. Mai mult, această prietenie este autentică și îți poate oferi mai mult decât prieteniile aflate în imediata proximitate.

Nu te obligă să vorbiți zilnic

Dacă ești genul de persoană care are nevoie de spațiu, care este foarte ocupată iar timpul liber este limitat, prietenia la distanță îți va oferi un sentiment aparte de confort. Un simplu mesaj sau telefon vă va pune în contact, iar funcția video o aduce pe prietena ta chiar la tine în sufragerie.

Îți permite să descoperi locuri noi

Îți trimite poze cu un oraș sau o regiune în care nu ai mai fost niciodată. Te pune la curent cu obiceiurile dintr-o altă țară și îți dă un vibe cosmopolit. O vizitezi și descoperi locuri noi, având parte astfel și de propriul tău ghid. Vorbește limba țării respective ceea ce vă ajută să vă descurcați mai bine în vacanța petrecută împreună.

Bucuria reîntâlnirii

Fie că te duci tu la ea, ori prietena ta revine în țară, fiecare întâlnire este deosebită. Planificați activități speciale, iar având în vedere încărcătura emoțională pozitivă, potențialul unui conflict este mai mic. Ești foarte fericită să o revezi, iar asta ți dă o stare bună care se reflectă și în celelalte paliere ale vieții tale.

Este mult mai obiectivă

Se știe deja, cu cât ești mai implicat cu atât îți este greu să fii imparțial. Iar prietenia la distanță presupune acel grad de obiectivitate atât de necesar când ceri un sfat. Fie că este vorba despre relația cu colegii, o problematică legată de serviciu, partenerul de viață, cineva nou apărut în viața ta, prietena de la distanță deja a făcut acel pas în spate ce îi permite să îți dea o opinie cât mai limpede.

Cât mai puțină dramă

Cu ceilalți prieteni ai tot felul de certuri dramatice legate de lipsa de punctualitate, programul comun, unde și când să mergeți, sensibilități declanșate fără să-ți dai seama. Prietenia la distanță nu este consumată sau drenată de energie de aceste reprezentări teatrale, tocmai pentru că există interacțiuni mai rare pe care vrei să le fructifici la maximul lor potențial.

Este un bun antrenament pentru cuplu

Prietenia la distanță te ajută să gestionezi mai bine nevoia de libertate și de spațiu a partenerului tău de cuplu. În felul acesta îți antrenezi creierul să proceseze că cineva te poate iubi, respecta, aprecia, fără să fie lângă tine minut de minut. Și ai dovada că o relație poate fi trainică și în condiții mai speciale. Înveți să te bucuri de moment, să ierți și să comunici mai adecvat.

Citește și:
Atenție la ce spui! Nu vrei să jignești, dar aceste cuvinte rănesc și pot duce la despărțire

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle