Klaus Iohannis a anunțat că din 15 mai România va intra în stare de alertă

În urmă cu puțin timp, președintele Klaus Iohannis a anunțat că starea de urgență nu se va prelungi, iar aceasta va fi înlocuită cu starea de alertă.

Klaus Iohannis a anunțat că din 15 mai România va intra în stare de alertă

Președintele Klaus Iohannis a făcut astăzi o declarație de presă, după ce a avut o ședință alături de Ludovic Orban și mai mulți miniștri. Klaus Iohannis a anunțat că nu va prelungi starea de urgență, iar în România se va instaura starea de alertă, după data de 15 mai. Astfel, 14 mai va fi ultima zi în care România va fi în stare de urgență. 

„În primul rând starea de urgență nu va fi prelungită. Nu voi emite un nou decret. Și în acest fel data de 14 mai este ultima zi de stare de urgență. Începând din 15 mai pentru a ține epidemia sub control vom intra într-o stare de alertă. Această stare de alertă este prevăzută de legislația specifică care clarifică cum se acționează în situația unei epidemii. Situația nu s-a îmbunătățit încă. Nu vreau să apară impresia că epidemia a trecut. Nu a trecut, din păcate. Am avut și astăzi peste 300 de persoane testate pozitiv”, a declarat Klaus Iohannis, potrivit Digi 24.

Klaus Iohannis a precizat care sunt schimbările care se vor produce după data de 15 mai în România. „Câteva lucruri se schimbă. După 15 mai ne putem mișca în interiorul localității unde avem treabă. Deplasările să se facă atunci când sunt necesare. Relaxarea se va face pas cu pas și fiecare pas va dura 2 săptămâni. Următorul calup de relaxare va veni la începutul lunii iunie. Din 15 mai vom vea la dispoziție saloanele de îngrijire personală. De asemenea se vor redeschide cabinetele stomatologice și muzeele. Deplasările vor fi restricționate pentru a pleca din localitate. Sunt câteva excepții. Este voie să se plece pentru probleme medicale, în interes de serviciu, pentru sport individual. Deci sporturile individuale vor fi permise. Rămâne restricția că sunt interzise întâlnirile cu mai mult de trei persoane.”

CONȚINUT VIDEO ELLE

De asemenea, în ceea ce privește localitățile care se află în carantină, măsurile de relaxare nu se vor aplica.

Citește și:
Raed Arafat, despre viața noastră după 15 mai: „Cel puțin câteva luni va trebui să mergem așa'

Foto: Arhiva Revistei ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din video