Cum să alegi produsele potrivite pentru pielea sensibilă în 3 pași

Să trăiești cu pielea sensibilă nu e deloc ușor. O știu foarte bine acelea dintre noi care au de-a face zi de zi cu „toanele” unei pieli ușor iritabile, care reacționează cu usturime, roșeață sau uscăciune la cei mai banali factori.

Cum să alegi produsele potrivite pentru pielea sensibilă în 3 pași

Pielea sensibilă funcționează după principiul „mai puțin înseamnă mai mult' și are nevoie de îngrijire cu adevărat specializată. Nu e deloc complicat dacă știi câteva lucruri esențiale despre alegerea produselor potrivite care să păstreze echilibrul pielii tale sensibile. Ți-am pregătit un ghid pentru ca tu să fii pregătită.

În primul rând, trebuie să știi că, pentru îngrijirea pielii sensibile, ai nevoie de anumite produse speciale, precum un lapte de curățare blând sau o apă micelară, cremă hidratantă cu toleranță ridicată și protecție solară cu spectru larg. Pentru a le alege corect, urmărește acești pași:

Pasul 1: Evită substanțele care provoacă iritații și sensibilitate

Când îți alegi un produs de îngrijire a feței trebui să-i citești cu atenție ambalajul și prezentarea. În primul rând, asigură-te că etichetele includ specificații care să ateste că produsul respectiv este potrivit pentru pielea sensibilă și alergică. Și, cel mai important, asigură-te că nu conțin parfum și alcool, cele mai comune substanțe care afectează pielea sensibilă. Pentru a scăpa de bătăi de cap, alege doar acele produse fără parfum și alcool.
În cazul produselor de machiaj sau a lacurilor de unghii, asigură-te că nu conțin nichel, acesta fiind un alt agent care sensibilizează pielea.

Pasul 2: Și ambalajul contează la fel de tare

Până și cele mai naturale formule sau ingrediente potrivite au riscul de a declanșa sensibilitatea pielii dacă nu sunt protejate corespunzător. Motivul? Pot fi foarte ușor compromise dacă intră în contact cu aerul, care le expune la potențiali iritanți și alergeni microscopici, aflați în particulele de aer. Procesul se numește retro-contaminare și poate compromite foarte ușor orice cremă.
Soluția este ambalajul. Pentru a păstra ingredientele cremei intacte și pentru a garanta efectele sale benefice, ambalajul trebuie să fie gândit special pentru a exclude contactul cu aerul al cremei din recipient. Așadar, alege doar creme cu ambalaje compatibile cu pielea sensibilă: să fie închise ermetic și să fie prevăzute cu valve de protecție, pentru a evita contaminarea sau oxidarea. Mai mult decât atât, ar trebui să nu existe niciun fel de contact între produs și componente metalice, deoarece ionii metalici sensibilizează pielea.

Pasul 3: Testează-ți pielea

Înainte de a folosi o cremă, trebuie să o testezi pentru a te asigura să se potrivește pielii tale, e singurul mod prin care poți fi sigură cum te împaci cu un produs. Cum faci asta? Aplică o cantitate mică pe antebraț și acoperă-l cu un bandaj impermeabil. După 48 de ore, verifică dacă zona prezintă roșeață sau alte semne de iritare. Dacă acestea lipsesc, poți folosi produsul pe față cu toată încrederea.

O cremă gândită special pentru toate nevoile pielii sensibile este noua cremă hidratantă prebiotică Toleraine Sensitive creată de La Roche-Posay. Face parte dintr-o gamă întreagă de produse gândite pentru pielea sensibilă, care are nevoie nu doar de hidratare, ci și de întărirea barierei microbiene naturale care o protejează de factorii externi. Practic, noua cremă La Roche-Posay acționează asupra microbiomului, prin reechilibrarea acestuia. E o cremă dermato-cosmetică ce hidratează timp de 48 de ore, nu are alcool și nici parfum. Conține 83% ingrediente active – glicerină, ceramide, vitamina B3 și apă termală La Roche-Posay – care fac crema să funcționeze atât de bine pe pielea sensibilă și foarte sensibilă.

Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro