VIDEO: Un experiment din Japonia ne arată cât de repede ne putem infecta cu coronavirus într-un restaurant

Măsurile de protecție împotriva noului coronavirus nu trebuie neglijate. Un experiment recent ne arată cât de ușor se poate produce infectarea.

VIDEO: Un experiment din Japonia ne arată cât de repede ne putem infecta cu coronavirus într-un restaurant

Studiile arată că noul coronavirus poate supraviețui în aer timp de trei ore. De asemenea, a fost detectat pe suprafețe de cupru după patru ore, pe carton chiar și după 24 de ore, iar pe plastic și inox poate rămâne până la două sau trei zile. Un experiment din SUA a arătat că particulele răspândite de tuse pot călători și până la trei metri și jumătate, astfel încât distanța de siguranță de un metru dintre oameni este insuficientă.

Acum, un experiment realizat în Japonia ne-a arătă practic cât de ușor se pot infecta cu coronavirus oamenii aflați la un restaurant la aceeași masă. La experiment au participat zece persoane, iar una dintre ele a jucat rolul celei infectate. Acesteia i s-a turnat pe mână o picătură dintr-un lichid vizibil doar la lumină ultravioletă, ca și cum ar fi o picătură cu virus aplicat pe palmă.

Nu a fost nevoie de mai mult de jumătate de oră pentru ca lichidul folosit pe post de particulă infectată cu coronavirus să se răspândească pe mâinile tututor cei aflați la masă. Unii îl aveau inclusiv pe față, acesta ajungând inclusiv pe farfurii și tacâmuri.

Chiar dacă 15 mai ne vom bucura o relaxare a restricțiilor de până acum, nu trebuie să uităm că România nu a atins încă pragul pandemiei de coronavirus, după cum a amintit ministrul sănătății Nelu Tătaru. Un motiv în plus pentru a nu neglija niciun moment măsurile de protecție. În ultimele zile a fost înregistrat un număr constant de îmbolnăviri, însă asta nu înseamnă că partea cea mai grea a trecut. Pentru a putea răsufla ușurați, trebuie să mai așteptăm și să sperăm că numărul cazurilor noi se va diminua. În plus, noul coronavirus nu va dispărea odată cu venirea verii.

Citește și:
Ce este filtrarea sângelui, tratamentul revoluționar folosit și în România pentru pacienții grav afectați de coronavirus

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din health & diet