„Nu vă faceți planuri de Crăciun!”, spune medicul Virgil Musta

Medicul Virgil Musta sfătuiește românii să nu își facă planuri de Crăciun, într-unul dintre cele mai impresionante mesaje ale sale de până acum: "nu cred că putem să sărbătorim morți."

„Nu vă faceți planuri de Crăciun!”, spune medicul Virgil Musta

După o săptămână în care s-a bătut record după record din punctul de vedere al infectărilor, internărilor ATI și deceselor în România, medicul Virgil Musta, șeful secției de boli infecțioase de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara, sfătuiește cetățenii să nu își facă planuri de Crăciun. Avertismentul său sosește în momentul în care județele Alba, Cluj, Harghita, Sălaj și Capitala au depășit rata de infectare de trei cazuri la mia de locuitori, iar multe dintre spitalele românești nu mai au locuri de terapie intensivă pentru a salva pacienții în stare gravă.

Medicul Musta, cunoscut drept unul dintre cei mai echilibrați comunicatori pe fondul pandemiei de coronavirus, spune că medicii au ajuns într-o situație dificilă cauzată de epuizare și de faptul că oamenii nu înțeleg încă să respecte regulile de protecție, astfel încât să evite îmbolnăvirile. „Suntem necăjiți, că din păcate mai sunt și oameni iresponsabili care nu vor să respecte regulile, chiar dacă suntem într-o situație așa dificilă.” Acesta a declarat că nu vom avea multe de sărbătorit și ar fi mai bine să nu ne facem planuri de Crăciun pentru acest an.

„La Timișoara nu mai avem loc pe ATI. Orice caz nou va fi transferat în alt județ, spitalul nostru e plin. Mai sunt câteva locuri în spitalele suport COVID. Formele severe sunt foarte dificil de plasat într-un spital unde să avem oxigen cu presiune. Suntem într-o situație limită și pandemia continuă să crească. Această roată care se rostogolește peste noi nu poate fi stopată dacă nu suntem responsabili și dacă nu respectăm regulile cu strictețe.”, a mai spus medicul, care a declarat și că într-o săptămână sau două nu vor mai fi locuri în spitale dacă numărul infectărilor continuă să crească.

CONȚINUT VIDEO ELLE

Cât despre planuri de Crăciun sau pentru vacanța de iarnă, mesajul medicului este dur: „Nu cred că vom avea sărbători de iarnă, și nu cred că putem să sărbătorim morți sau să sărbătorim într-o situație în care multă lume e bolnavă. Noi vom rămâne la datorie și vom petrece sărbătorile în spitale, iar ceilalți nu se vor putea bucura de petreceri, pentru că toate localurile vor fi închise și toate evenimentele restricționate.”

Citește și:
Este OFICIAL: asimptomaticii și pacienții cu forme ușoare se tratează de Covid-19 acasă

Foto: arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din video