Îngrijirea părului creț de la A la Z

Află de la hairstilistul Florin Noje cum să obții bucle definite, hidratate și pline de vitalitate!

Îngrijirea părului creț de la A la Z

Pentru multe femei, părul creț sau ondulat poate reprezenta o adevărată provocare. Lucru, de altfel, deloc surprinzător dacă ne gândim cât de dificil este să obții niște bucle perfect definite, hidratate și strălucitoare. Sau, mai bine zis, cât de dificil era, fiindcă în acest articol vei găsi toate informațiile și sfaturile de care ai nevoie pentru a te bucura de o podoabă capilară sănătoasă și puternică. Pentru a afla mai multe despre îngrijirea corectă a părului creț/ondulat, despre modul în care îl poți stiliza, dar și despre produsele și ingredientele benefice pentru acest tip de păr, am stat de vorbă cu hairstilistul Florin Noje, pe care îl poți urmări și în clipul video de mai jos.

Primul și cel mai important lucru pe care Florin îl subliniază este că părul creț/ondulat are nevoie de o îngrijire specială. „Trebuie să înveți cum să ai grijă de părul creț. Nu e dificil, ci pur și simplu se îngrijește diferit de un păr drept. Părul creț are nevoie de produse hidratante, trebuie uscat cu un difuzor la o temperatură și la o viteză redusă, nu trebuie pieptănat în fiecare zi, iar buclele ar trebui formate când părul este încă ud'.

Rutina de îngrijire a părului creț/ondulat

Primul pas constă în curățarea părului cu un produs special, care reușește nu doar să elimine reziduurile și impuritățile, ci și să ofere o hidratare profundă. „Pentru părul creț, hidratarea este esențială', spune Florin. În plus, acesta adaugă și că e nevoie să ne curățăm părul de două ori, însă într-un mod blând, fără a agresa scalpul. „Multe cliente au impresia că dacă insistă puternic asupra scalpului, îl vor curăța mai bine. Lucru care nu este adevărat. Trebuie doar să îl masezi ușor, fără să îl agresezi. Produsele pe care industria de beauty ni le pune astăzi la dispoziție sunt extrem de puternice și reușesc să îndepărteze în mod eficient toate impuritățile acumulate la nivelului scalpului sau al părului. Însă e esențial să înțelegi că dacă îți vei spăla părul timp de doar cinci minute, rezultatul nu va fi unul extraordinar. Trebuie să îi oferi o atenție și o îngrijire sporită'.

Și fiindcă îți spuneam că părul creț are nevoie de o îngrijire specială, L’Oréal Professionnel a lansat Curl Expression, o gamă special concepută pentru acest tip de păr, care reușește să hidrateze în profunzime firul de păr și să îți ofere bucle bine definite, sănătoase și strălucitoare. „Curl Expression a revoluționat îngrijirea părului creț', spune Florin, care îți recomandă să folosești la fiecare spălare unul dintre cele două șampoane, Șampon profesional sub formă de gel cu efect anti-depunere a reziduurilor Curl Expression și Sampon-cremă profesional intens hidratant Curl Expression. „Sau chiar să le combini. Primul dintre ele ajută la o curățare în profunzime, eliminând toate reziduurile și impuritățile, iar al doilea hidratează în mod intens firul de păr. Dacă părul tău este foarte creț, îți recomand să mixezi cele două produse. Ambele conțin semințe de hibiscus, uree H și glicerină, trei ingrediente extrem de hidratante, ce fortifică bariera hidrolipidică a firului de păr. În general, părul creț este frizzy pentru că nu este hidratat. Iar aceste substanțe îl ajută să rămână hidratat mai mult timp'.

După curățare, Florin îți recomandă să folosești o mască hidratantă, pe care să o aplici doar pe lungimea firului de păr. Pentru părul creț/ondulat, preferata sa este Masca profesională hidratantă intensivă Curl Expression, un produs care elimină aspectul frizzy al părului și îi oferă strălucire și hidratare. „Dacă părul tău este ondulat, las-o să acționeze cinci minute. Dacă ai un păr foarte creț, atunci îți recomand ca după ce ai aplicat produsul să îți înfășori părul într-un prosop fierbinte și umed și să lași masca să acționeze timp de 10 minute'. Însă, indiferent de situație, este foarte important să îți clătești extrem de bine părul. „Un păr nu va arăta niciodată bine dacă nu e clătit cum trebuie. Când ai senzația că ai clătit suficient, mai insistă încă cinci minute', spune Florin.

După ce părul este perfect curat, urmează aplicarea produselor de styling. Prima pe lista lui Florin este Spuma-cremă profesională 10 în 1 leave-in Curl Expression, un produs ce îți oferă nu doar hidratare, ci și o definire perfectă a buclelor. „Nu încarcă și nu lasă părul lipicios. În schimb, definește foarte bine buclele, le lasă foarte ușoare și strălucitoare. Aplic-o pe părul umed, zvântat cu prosopul. E foarte important să formezi buclele când părul este încă ud. Altfel, nu vei putea obține niște bucle bine definite', adaugă Florin.

Următorul pas constă în aplicarea unei creme de tip leave-in. Crema-gel leave-in profesională pentru definire și activare Curl Expression conține, ca și celelalte produse din gama Curl Expression, glicerină, uree H și semințe de hibiscus, ce ajută la o mai bună hidratare și definire a buclelor. În plus, formula sa este îmbogățită și cu o protecție termică ridicată (230°C).

Dacă părul tău și-a pierdut din vitalitate și din densitate, atunci Florin îți recomandă să folosești Tratamentul profesional de stimulare a densității Curl Expression, un spray conceput special pentru părul creț/ondulat, ce ajută la multiplicarea firelor de păr. „Aplică-l pe scalp în fiecare zi timp de trei luni și vei observa o îmbunătățire considerabilă', spune Florin. Bogat în stemoxydine, o moleculă redensificatoare, tratamentul te va ajuta să ai un păr des, sănătos și plin de vitalitate.

Iar pentru zilele în care simți că buclele tale nu mai arată grozav, însă nu ai timpul necesar pentru a-ți spăla părul, Florin te sfătuiește să folosești Spray-ul revigorant profesional pentru toate tipurile de păr ondulat și creț Curl Expression. Formula sa îmbogățită cu glicerină, uree h și semințe de hibiscus împrospătează și revigorează buclele, lăsându-le hidratate și bine definite.

Tips & Tricks

Iată care sunt recomandările generale ale lui Florin Noje pentru îngrijirea părului creț și ondulat:

1. Nu folosi produse care conțin sulfați, parabeni sau alcool.
2. În sezonul cald, folosește un produs cu protecție UV.
3. Asigură-te că părul este umed atunci când aplici produsele de styling.
4. Piaptănă-ți părul doar după spălare.
5. Usucă-ți părul cu un difuzor setat la o temperatură și o viteză redusă.
6. Aplică după fiecare spălare un produs cu protecție termică.

Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din video