Termeni si conditii de utilizare a site-ului www.ELLE.ro

Termeni si conditii de utilizare a site-ului www.elle.ro

1. Acceptul conditiilor de folosire

Elle.ro este site-ul revistei ELLE, administrat si actualizat de Ringier Magazines, numita in continuare Ringier.
Folosirea acestui website, a serviciilor continute in el, este gratuita, dar sub rezerva respectarii de catre vizitatori a acestor termeni si conditii. Ca vizitator si deci utilizator al website-ului Elle.ro esti de acord sa respecti aceste reguli si vei fi in exclusivitate raspunzator pentru tot ceea ce intreprinzi in legatura cu Elle.ro.

Ringier isi rezerva dreptul de a modifica in orice moment structura, continutul si serviciile oferite de Elle.ro sau poate suspenda functionarea acestuia cu sau fara o instiintare prealabila.

Regulile de utilizare a website-ului Elle.ro pot fi modificate in orice moment, fara o anuntare prealabila a utilizatorilor, iar intrucat aceste reguli sunt oricand accesibile pe site, dumneavoastra va revine responsabilitatea sa le cunoasteti si sa le respectati. Ringier isi rezerva dreptul de a stabili reguli suplimentare in cadrul anumitor servicii ale website-ului (mentionate in mod explicit la respectivele servicii) care vor fi considerate parte integranta a conditiilor generale de folosire a Elle.ro.

Aceste reguli statueaza modul de folosire de catre utilizatori a website-ului Elle.ro, iar relatiile sau eventualele probleme ce pot aparea sunt guvernate de legi aplicabile in Romania.

2. Confidentialitatea datelor

2.1 Ringier este inregistrat ca operator de date cu caracter personal de catre Autoritatea Nationala de Supraveghere a Operarii Datelor cu Caracter Personal.
In urma utilizarii de catre dumneavoastra a site-ului detinut de Ringier, compania poate obtine diverse informatii despre dumneavoastra, cum ar fi: numele si prenumele, adresa, numarul de telefon, adresele de e-mail, data nasterii, starea civila, ocupatia, studii, venit, informatii despre domeniile de interes personal.
Toate datele furnizate de catre dumneavoastra vor fi folosite doar in scopurile enumerate mai jos si cu respectarea intocmai a drepturilor si libertatilor dumneavoastra cu privire la viata privata, consfiintite si garantate de legislatia romana in vigoare. Acest set de informatii este denumit in continuare generic “Date”.

Datele vor fi prelucrate de catre Ringier in conformitate cu prevederile Legi 677/2001, putand fi folosite in scopuri asociate functionarii site-ului, comercializarii produselor companiei si ale partenerilor sai, pentru:
a – statistici – in vederea generarii de statistici utile administrarii site-ului; realizarea studiilor de piata, de produs si marketizarea produselor Ringier si ale partenerilor sai;
b – folosirea de catre dumneavoastra a serviciilor site-ului care sunt disponibile prin logare precum: forum, newsletter, concursuri, sfatul expertului.
c – abonarea la newsletterul site-ului in vederea trimiterii de materiale informative din site, reclama, marketing si publicitate de catre Ringier sau partenerii/clientii sai, abonarea la newsletter fiind optionala;
d – in vederea participarii dumneavoastre la concursurile organizate de Ringier si partenerii sai (sponsorii concursurilor) si a acordarii premiilor castigatorilor; in acest scop participantii la concursuri isi dau implicit acordul ca, in cazul castigarii unui premiu, sponsorii sa primeasca datele lor personale in vederea contactarii si expedierii premiilor; tot in acest scop vor fi facute publice datele castigatorilor la concursuri care constau in: nume, prenume si localitatea de domiciliu.
e – ofertarea de produse si/sau servicii catre dumneavoastra;
f – solutionarea cererilor, intrebarilor, sugestiilor sau a reclamatiilor dumneavoastra;
g – contactarea dumneavoastra (prin posta, e-mail, sau telefon) in legatura cu oferte de produse, comunicari comerciale si invitatii la evenimente ale Ringier sau ale partenerilor si clientilor sai cu grija selectati.
h – Se considera ca prin acceptarea termenilor si conditiilor de utilizare si a regulilor de confidentialitate, respectiv prin inregistrarea/inscrierea ca membru in acest site, v-ati dat acceptul expres si fara echivoc ca datele dumneavoastra personale sa fie prelucrate in scopurile enumerate mai sus, in conformitate cu articolul 2.1 literele a-g.

2.2 Ringier se obliga sa pastreze confidentialitatea acestor date.
Ringier nu incurajaza spam-ul si nu face publice datele furnizate de utilizatorii sai fara acordul explicit al acestora.
Ringier poate oferi partenerilor sai informatii de ansamblu referitoare la domeniile de interes ale membrilor clubului, sau informatii statistice generale privind structura membrilor clubului Elle, dar aceste informatii nu vor include date personale de identificare, cu exceptia cazurilor in care membrii accepta in mod explicit acest lucru si in cazul particular al concursurilor pentru castigatorii respectivi (art 2.2-d).

Furnizarea datelor personale catre Ringier nu implica obligativitate din partea utilizatorilor, iar acestia pot refuza furnizarea acestor date si pot solicita in mod gratuit stergerea acestora din baza de date.

Datorita modului prin care datele cu caracter personal sunt stocate de site-ul Elle.ro, Ringier nu poate fi facuta raspunzatoare in nici un fel de pierderea acestora sau de copierea informatiilor de catre persoane neautorizate, prin folosirea de aparatura sau software de interceptare. La sesizarea utilizatorilor, Ringier va lua toate masurile si va pune la dispozitie toate fisierele necesare organelor competente abilitate sa rezolve acest tip de infractiune.

Orice incercare de a accesa datele personale ale altui utilizator, de a modifica continutul site-ului sau de a afecta serverul pe care ruleaza site-ul Elle.ro, va fi considerata o tentativa de fraudare a site-ului detinut de Ringier si va determina cercetarea penala impotriva aceluia sau acelora care au initiat aceasta actiune.

2.3 Orice cerere in vederea stergerii datelor personale inregistrate in baza noastra de date, se va trimite (mentionand numele complet, adresa de e-mail si adresa de domiciliu trecute la contact in baza de date si data cererii) de catre persoana inscrisa in baza de date prin e-mail la adresa [email protected], sau prin posta la adresa: SC Ringier SRL, Bucuresti, blv.Dimitrie Pompei nr.6 sector 2.

2.4 Ringier se obliga ca datele personale sa nu fie difuzate catre terti cu exceptia operatorului de marketing direct si exceptia mentionata la art 2.1-d. Datele personale vor putea fi insa transmise autoritatilor in drept sa efectueze orice verificari justificate in baza legii, daca acest lucru va fi solicitat in conformitate cu legile in vigoare.

2.5 Ringier, ca operator de date, certifica faptul ca va respecta drepturile conferite de Legea nr. 677/2001 privind protectia persoanelor inregistrate in baza sa de date cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date. Printre aceste drepturi se numara (dar fara a se limita la acestea):
a- Dreptul de acces la date : dreptul de a obtine, la cerere si in mod gratuit pentru o solicitare pe an, confirmarea faptului ca datele care va privesc sunt sau nu sunt prelucrate de Ringier precum si alte informatii relevante cu privire la scopul si modul de prelucrarea al acestor date.
b- Dreptul de interventie asupra datelor: orice persoana vizata are dreptul de a obtine de la operator, la cerere si in mod gratuit: rectificarea, actualizarea, blocarea sau stergerea datelor a caror prelucrare nu este conforma prezentei legi; transformarea in date anonime a datelor a caror prelucrare nu este conforma prezentei legi; notificarea catre tertii carora le-au fost dezvaluite datele a oricarei operatiuni mentionate anterior daca aceasta notificare nu se dovedeste imposibila sau nu presupune un efort disproportionat fata de interesul legitim care ar putea fi lezat.
c- Dreptul de opozitie: Persoana vizata are dreptul de a se opune in orice moment, din motive intemeiate si legitime legate de situatia sa particulara, ca date care o vizeaza sa faca obiectul unei prelucrari, cu exceptia cazurilor in care exista dispozitii legale contrare. In caz de opozitie justificata prelucrarea nu mai poate viza datele in cauza.
d- Persoana vizata are dreptul de a se opune in orice moment, in mod gratuit si fara nici o justificare, ca datele care o vizeaza sa fie prelucrate in scop de marketing direct, in numele operatorului sau al unui tert, sau sa fie dezvaluite unor terti intr-un asemenea scop.
e- Dreptul de a inainta o plangere catre autoritatea de supraveghere, in situatia in care considera ca datele sale personale nu au fost prelucrate conform legilor in vigoare.
Pentru exercitarea drepturilor prevazut la art 2.6 literele a-e, persoana vizata va inainta o cerere intocmita in forma scrisa, datata si semnata. In cerere solicitantul poate arata daca doreste ca informatiile sa ii fie comunicate la o anumita adresa, care poate fi si de posta electronica, sau printr-un serviciu de corespondenta care sa asigure ca predarea i se va face numai personal.
Ringier va comunica masurile luate sau informatiile in termen de 15 zile de la data primirii si inregistrarii cererii solicitantului.

2.6 Ringier nu poate fi facuta responsabila pentru erorile survenite in urma neglijentei utilizatorului privind securitatea si confidentialitatea datelor sale.
Ringier nu poate fi facuta raspunzatoare in nici un fel pentru pierderea sau alterarea datelor personale stocate de Elle.ro in scopul precizat in prezentul document.

3. Dreptul de proprietate

Articolele (texte + imagini) publicate de Ringier se afla sub protectia legilor privind drepturile de proprietate intelectuala (cum ar fi – dar nu limitativ la: L8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe, L84/1998 privind marcile si indicatiile geografice). Reproducerea oricarui material scris sau ilustrativ din aceste articole este categoric interzisa in lipsa consimtamantului prealabil al editorului.

Informatiile cuprinse in aceste articole, precum si informatiile provenind din cadrul bannerelor publicitare sau al promotiilor, al concursurilor continute in site-ul Viva.ro sunt protejate de legile privind drepturile de proprietate intelectuala, mai sus enumerate. Vizitatorii sau membrii site-ului Elle.ro nu au dreptul sa preia, vanda, reproduca sau sa distribuie materiale provenind din site-ul Elle.ro, doar daca in materialul respectiv nu este stipulat altfel in mod explicit de catre Ringier.

4. Continutul mesajelor din website

Vizitatorii si membrii site-ului Elle.ro sunt in exclusivitate raspunzatori pentru continutul mesajelor lor. Ringier nu controleaza, doar supravegheaza continutul mesajelor transmise pe site, deci Ringier nu garanteaza calitatea sau veridicitatea informatiilor scrise de utilizatori in mesajele postate pe site.

Prin utilizarea site-ului Elle.ro sunteti de acord sa respectati urmatoarele reguli privind continutul acestuia:
a- este interzisa difuzarea de mesaje defaimatoare, de amenintare, vulgare, obscene, ce indeamna la ura rasiala, rau intentionate, inexacte, sau care contravin, in orice fel, legii, atat in cadrul forumului, cat si in orice alt loc pe website.
b- este interzisa folosirea informatiilor oferite de ceilalti membri pentru a obtine foloase materiale sau in scop comercial.
c- este interzisa strangerea/colectarea de date personale despre ceilalti membrii ai website-ului.
d- este interzisa folosirea informatiilor din site-ul Elle.ro in scopuri comerciale, cu exceptia cazurilor in care aveti in prealabil acordul scris al Ringier.
e- este interzisa postarea, incarcarea sau transmiterea sub orice fel pe site-ul Elle.ro a materialelor ilegale sau a materialelor care nu respecta legea privind drepturile de autor, legea privind marcile comerciale sau alte drepturi de proprietate.
f- este interzisa folosirea site-ului Elle.ro in scopul promovarii de activitati ilegale, sau furnizarii de informatii legate de activitati ilegale; in caz contrar Ringier isi rezerva dreptul de a lua masurile pe care le considera de cuviinta, inclusiv sesizarea autoritatilor.
g- este interzisa folosirea site-ului Elle.ro pentru postarea sau transmiterea de mesaje de tip publicitar, promotional, „spam”.
h- este interzis a pretinde ca sunteti o alta persoana sau reprezintati o alta institutie; sau a pretinde in mod fals afilierea cu o persoana sau institutie.
Pentru nerespectarea acestor reguli de catre unii vizitatori sau membrii in clubul Elle, Ringier isi rezerva dreptul de excludere a acestor membri din cadrul clubului sau de a refuza accesul acelor vizitatori pe acest site.
i- Ne rezervam dreptul de a utiliza pe acest site sau in revista ELLE imaginile si textele postate de membrii acestui site in site-ul Elle.ro.

5. Ringier nu garanteaza:

a- ca informatiile continute in Elle.ro sunt pe deplin complete sau exacte;
b- ca informatiile introduse de utilizatorii website-ului sunt reale, corecte si nu isi asuma raspunderea pentru modul in care vizitatorii le folosesc;
c- ca informatiile sau serviciile din Elle.ro vor satisface toate cerintele vizitatorilor, iar pentru folosirea inadecvata a acestora vizitatorii isi asuma intreaga responsabilitate;
d- Ringier nu isi asuma raspunderea pentru rezultatele obtinute de vizitatori ca urmare a folosirii informatiilor sau serviciilor din Elle.ro; utilizarea informatiilor si a serviciilor din Elle.ro se face pe propria raspundere;
e- ca serviciile din Elle.ro vor functiona constant, neintrerupt, fara erori;
f- Ringier nu isi asuma responsabilitatea pentru eventualele pagube pe care vizitatorii le-ar putea avea din cauza nefunctionarii temporare sau defectuoase a site-ului Elle.ro sau pentru folosirea informatiilor obtinute prin utilizarea link-urilor din Elle.ro catre alte site-uri (utilizarea lor este la latitudinea vizitatorilor).

6. In atentia castigatorilor si participantilor la concursurile Elle.ro!

Toate concursurile care se desfasoara pe site-ul Elle.ro, se adreseaza cetatenilor romani, cu varsta minima de 18 ani si cu domiciliul stabil in Romania.
Prin participarea la concursurile online, utilizatorii site-ului isi dau acordul ca datele lor personale sa fie folosite de catre compania Ringier si de catre sponsorii concursurilor in scopuri statistice si in vederea expedierii, inmanarii premiilor si afisarii publice a castigatorilor.

Castigatorii unui concurs sunt extrasi prin tragere la sorti (daca nu este altfel stipulat in pagina respectivului concurs) in termenul maxim de 20 de zile de la data incheierii concursului respectiv si se afiseaza in ordine alfabetica in sectiunea Castigatori.

Va rugam sa verificati ca datele de contact sa fie corecte si complete. Participantii la concursuri care nu au datele completate sau corect scrise in momentul participarii la concurs vor fi descalificati fara a mai fi anuntati in prealabil.

Castigatorii din Bucuresti vor veni personal, cu buletinul de identitate, sa-si ridice premiile de la sediul Ringier (blv. Dimitrie Pompei nr 6 sector 2 Bucuresti), intre orele 09:30 – 17:00, in timpul zilelor lucratoare (luni-vineri). Acestia vor fi anuntati in prealabil prin e-mail, la adresa de email mentionata in profilul din site.

Castigatorilor din tara le vor fi expediate premiile prin Posta Romana (drept colet postal simplu) de catre Ringier, la adresa mentionata in formularul de participare la concurs. Nu raspundem de corectitudinea serviciilor postale; expedierea se face o singura data; daca un premiu se returneaza de la posta la sediul nostru (datorita adresei incomplete a castigatorului, neridicarii coletului de la posta sau alte motive) nu se efectueaza o trimitere suplimentara.

In cazul premiilor constand in servicii, castigatorii vor fi anuntati prin email despre modalitatea de contactare a sponsorului concursului pentru a beneficia de respectivul premiu.
In cazul premiilor ce necesita confirmarea ulterioara (tragerii la sorti) de catre castigatori a unor date fara de care premiul nu poate fi inmanat (date precum masurile vestimentare in cazul premiilor constand in anumite articole de imbracaminte, dar nu limitate la acestea), daca respectivii castigatori nu raspund solicitarii trimise prin e-mail in interval de maxim 2 saptamani, atunci Ringier va considera lipsa raspunsului drept un refuz de acceptare a premiului.

Nu se acorda contravaloarea premiilor in bani.
Premiile unui concurs sunt expediate intr-un interval de 2 luni de la incheierea concursului. Premiile nerevendicate in intervalul maxim de 3 luni din momentul incheierii concursului se anuleaza. Orice solicitare ulterioara este nula.
Pentru premiile expediate de catre sponsorii concursurilor, Ringier nu isi asuma responsabilitatea livrarii/ expedierii premiilor. In aceste cazuri, sponsorii vor expedia premiile o singura data, fara posibilitatea re-expedierii lor.

Atentie: Unele concursuri pot avea reguli suplimentare. In aceste cazuri, ele vor fi mentionate in prezentarea concursurilor respective.

7. Plangere

Pentru orice nerespectare a acestui set de reguli, observatie, plangere sau problema legata de www.elle.rova rugam sa ne scrieti la adresa concursuri(@)ringier.ro.

PENTRU UTILIZAREA ACESTUI SITE ESTE NECESARA CITIREA SI ACCEPTAREA ACESTOR REGULI IN TOTALITATEA LOR.
VIZITAREA IN CONTINUARE A ACESTUI SITE PRESUPUNE CA INTELEGETI, SUNTETI DE ACORD SI ATI ACCEPTAT TERMENII SI CONDITIILE MENTIONATE IN ACEASTA PAGINA.