Următorii 20 de ani

Revista ELLE a împlinit luna trecută 20 de ani de când, în decembrie 1997, a lansat primul număr în România.

Următorii 20 de ani

Pentru că cei mai mulți dintre voi nu au putut fi prezenți la ELLE Style Awards, m-am gândit ca editorialul meu din această lună să fie, în fapt, discursul pe care l-am ținut pe scena acestei gale, un eveniment care a devenit deja un reper pentru industria de modă din România (la pagina 67 am încercat să surprindem în imagini acest eveniment fastuos).

Cu toate schimbările prin care a trecut în acești 20 de ani, ELLE a devenit mai completă. Acum, sunt mândră să vorbesc despre revista pe care o conduc ca despre una care nu doar dă tonul tendințelor în industria din România, ci luptă pentru cauzele sociale care le privesc pe femei și nu numai, care ajută la schimbarea mentalităților, care e curajoasă și susține cu toate forțele emanciparea femeilor.

Această aniversare nu este doar un moment de retrospectivă, în care ne uităm la trecut cu mândrie, ci mai ales o răscruce care ne provoacă să ne uităm la viitor mult mai responsabil decât, poate, am făcut-o până acum. Ne așteaptă încă multe alte schimbări și trebuie să vă spun că suntem pregătiți să le îmbrățișăm. ELLE este acum o revistă în print, este și un website actual și conectat, este o comunitate importantă pe rețelele sociale, care produce conținut divers și care își informează constant cititorii. În același timp este un spațiu al opiniilor valoroase, prin care încercăm să răspundem și să interpretăm realitățile care ne privesc pe toți. Am realizat că vocile noastre contează și că trebuie să le folosim responsabil și cu folos.

Asta ne-a făcut să acceptăm și să promovăm alte canoane ale frumuseții decât acum 20 ani de ani, să îmbrățișăm diversitatea mai mult decât obișnuiam să o facem, să pledăm pentru a nu mai fi indiferenți la lucrurile care se întâmplă în jurul nostru. În ultima vreme am demarat campanii care luptă pentru acceptarea diferențelor între oameni, pentru conștientizarea problemelor cu care ne confruntăm și pentru rezolvarea lor. #ELLEnutace, un hashtag lansat de comunitatea ELLE, a devenit pentru noi un crez și o datorie.

Așa că ELLE este astăzi, la 20 de ani de la lansarea ei în România, aidoma femeilor care o citesc și o urmăresc – sexy, stylish, spirited.

Vă invit, deci, să celebrăm, istoria celor 20 de ani cu ELLE, să ne bucurăm de moment, de acest număr de început de an și să ne uităm cu încredere spre viitor, la următorii 20 de ani.

Roxana Voloseniuc REDACTOR SEF

www.facebook.com/roxana.voloseniuc

Foto: Dan Beleiu

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din revista elle