Modă și mode

Dacă comunismul te transforma într-o persoană duală, vremurile moderne aduc după ele un fel de cinism, care mi se pare la fel de periculos. Te duci după cine e la modă, asculți în funcție de cine urlă mai tare în online și îți dezvolți capacitatea de a uita repede.

Modă și mode

Am sesizat acest cinism și în felul în care este privită moda azi. Pe de o parte îmbrățișăm frenetic acțiunile împinse în față de această industrie, fie că este vorba despre demararea multor campanii feministe și nu numai (campania lansată de Dior prin Maria Grazia Chiuri – primul designer femeie din istoria casei – „We should all be feminists sau neobositele acțiuni ale Stellei McCartney, care luptă de atâția ani împotriva cruzimii față de animale… și multe altele), fie recunoaștem elogios contribuția acestei industrii la crearea de noi locuri de muncă, taxe etc.

Și, pe de altă parte, o tratăm ca pe ceva frivol și neînsemnat atunci când conversația înclină spre „lucruri serioase (vezi Golden Globes unde, în acest an, reporterii au hotărât să renunțe la întrebarea „ce rochie porți? pentru simplul motiv că în acest an vorbim despre politică – și nu despre modă, ca și cum aceasta din urmă n-ar putea face față conversației). Am citit multe articole după ceremonia de decernare a Golden Globes, multe susținând această idee, altele – nu, dar mi-a părut bine să văd că mulți oameni au luat atitudine măcar.

Așadar nu e cazul deloc să excluzi moda dintr-o conversație care, până la urmă, o privește în egală măsură. Și industria a demonstrat că are reprezentanți admirabili, care pot contribui chiar la rezolvarea acestor „conflicte politice. Citeam undeva că Marc Jacobs este unul dintre principalii donatori de fonduri ai campaniei #TimesUp!

Noi vorbim în continuare despre modă, despre tendințe și cum să faci să fii mereu a better you. În această lună cu precădere vă aducem la cunoștință tendințele de primăvară-vară care, așa cum vă așteptați, sunt pline de culoare și creativitate. Și, da, poți să dai chiar și un regat pentru un carou, ca să-l parafrazez pe Maurice Munteanu, dacă asta te face fericită!

Roxana Voloseniuc REDACTOR SEF

www.facebook.com/roxana.voloseniuc

Foto: Dan Beleiu

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din revista elle