INTERVIU ELLE: Diva

Pasionala, adorabila, puternica, vulnerabila, asumata, dificila, amuzanta, stralucitoare... Angela Gheorghiu, artistul roman aflat la cel mai inalt nivel care poate fi atins intr-o cariera, a fost descrisa in nenumarate feluri de catre presa internationala, de-a lungul anilor. Mihaela Frank a stat de vorba cu diva despre ce inseamna sa fii Angela, pe scena si in viata, despre intalniri definitorii, intamplari fericite si momente dificile sau amuzante!

INTERVIU ELLE: Diva
  • Rochie din voal de matase, Dolce&Gabbana, pantofi din piele lacuita, Casadei, magazinul Distinto si voaleta din tul, Parlor.

Fotografii: Gabi Hirit.
Realizator: Domnica Margescu si Maurice Munteanu.

Cu Angela Gheorghiu nu-ti poti da intalnire oriunde. Locul trebuie sa fie intim si elegant, decorat intr-un stil clasic rafinat. Din fericire, echipa de PR a divei s-a ocupat de toate detaliile, mie neramanandu-mi altceva de facut decat sa ajung la frumoasa ceainarie Infinitea cu cateva minute inainte de ora stabilita pentru interviu. E o zi racoroasa de primavara timpurie si, dupa ce am aruncat un ochi in salonul rosu, care ne-a fost rezervat, am iesit pe terasa casei boieresti din Cotroceni, sa-mi adun gandurile. Cred ca orice jurnalist care urmeaza sa faca un interviu cu Angela Gheorghiu isi petrece minutele de dinaintea aparitiei ei imaginandu-si momentul in care o va vedea venind, inchipuindu-si cum va arata, cum se va misca, ce va spune, daca va zambi sau va avea un aer distant, daca va intarzia sau va ajunge la timp. N-a intarziat nici o secunda. Fix la ora stabilita, o masina eleganta opreste in fata ceainariei si din ea coboara Angela Gheorghiu. Diva imi ofera un zambet fermecator in timp ce ne imbratisam, apoi intram in ceainarie.

Simt nevoia unei paranteze in care sa lamurim ceva: apelativul de „Diva, de care se face atata abuz adesea si pe care l-am folosit deja de doua ori si il voi folosi si mai departe in acest articol, va rog sa-l considerati in sensul sau primordial. Acela de artista de opera cu un talent exceptional, aclamata si admirata in lumea intreaga. Fiindca Angela Gheorghiu chiar asta e, asa ca o voi trata si eu cum se cuvine pe cea care e numita adesea „ultima diva sau „diva definitorie a secolului XXI.

De altfel, artista isi asuma fara retineri apelativul acesta, pe care imi spune ca il priveste ca pe un compliment, nu ca pe un premiu, dar nu poate sa-mi explice cum e sa fii diva: „Eu sunt ceea ce sunt si gata. E ca si cum ti-as explica cum e sa fii soprana. Nu stiu. Eu sunt Angela Gheorghiu punct. Daca ma numesti diva iti multumesc, dar asta nu ma face nici mai mult, nici mai putin decat ceea ce sunt.

Dar, daca vrei sa-ti faci o idee despre ce inseamna o diva, e suficient sa te duci o data la un spectacol de-al ei, oriunde in lume. Am auzit povestea asta de multe ori (chiar ieri, colega mea Alice mi-a povestit scena pe care a vazut-o la New York cu ani in urma). Inainte de spectacol, la intrarea actorilor se formeaza o coada imensa de fani care asteapta emotionati sosirea Angelei, cu flori si tot felul de mici cadouri. Iar ea, diva, soseste intotdeauna, imperial, intr-o limuzina, imparte zambete si schimba cateva vorbe cu ei inainte de a disparea dupa usile care i se deschid in cale. Sunt oameni care ii urmaresc aparitiile, cumpara bilete cu luni inainte si o urmeaza oriunde pot.

De altfel, asa s-a intamplat si intalnirea dintre Angela Gheorghiu si Mihai Ciortea, un mare iubitor de opera si admirator al divei, barbatul care ii este alaturi de mai bine de doi ani si cu care traieste o poveste de iubire ce pare sa-i faca pe amandoi extrem de fericiti (ochii le scanteiaza pur si simplu cand se privesc – ce pot sa spun mai mult?). „Pe Mihai l-am cunoscut la Royal Opera House, in momentul cel mai trist al vietii mele private, dupa mari dezamagiri, imi povesteste Angela. „El era un admirator al meu de o viata, si un mare iubitor al muzicii clasice si al teatrului. De un an il vedeam impreuna cu fratele sau geaman si parintii lor, dupa diferite spectacole prin Europa si America. Admiratori infocati, de mare clasa!

Citeste continuarea in ELLE IUNIE 2015!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din revista elle