ELLE COVERSTORY: Alina Eremia – BOLD & BEAUTIFUL

Cu milioane de fani în social media, Alina Eremia cântă despre viața ei personală, colaborează cu alți artiști și face show-uri în care muzica, dansul și moda merg mână în mână.

ELLE COVERSTORY: Alina Eremia - BOLD & BEAUTIFUL

Descoperă un star în plină ascensiune într-o conversație despre responsabilitatea ca influencer, muzică și pandemie… pentru că Alina rămâne mereu ancorată în realitate.

  • Jeanși din bumbac, Moschino, 2.100 lei, Levi’s, 549 lei, și Just Cavalli, 1.400 lei, magazinul Sport Couture.
  • Machiaj realizat cu produse Oriflame The ONE Stockholm: fond de ten 34,99 lei, mascara 17,99 lei.


ELLE: De câțiva ani deja, activitatea artiștilor în online s-a îndreptat și către zona de influencing. Cum funcționează cele două împreună?
Alina Eremia: În momentul în care ești o figură publică, lumea devine interesată și de omul din spatele artistului. Primul contact este cu muzica ta, cu personalitatea ta muzicală, după care vor să te cunoască pe tine, ca individ: cum ești, ce îți place, care e mesajul tău, iar asta se întâmplă pe social media, incluzând tot: Instagram, Facebook, TikTok, YouTube. Sunt canale de comunicare foarte dinamice, accesibile tuturor. Îmi place ideea de story, video în timp real, pentru că este felul în care poți să le dai acces în backstage, și văd cum se desfășoară ziua ta.
Eu le folosesc pentru ca muzica mea să ajungă la un public cât mai larg, să îi las să mă descopere și să împărtășesc idei în care cred, lucruri pe care le-am testat și pe care le recomand sau care mă impresionează. Nu fac influencing de dragul influencing-ului, cred că e un termen denaturat, oricum, de percepția oamenilor. Dacă prin a fi eu însămi, prin faptul că îmi exprim părerea proprie, pot să fac o diferență în viața cuiva, pot să aduc un aport pozitiv, atunci sunt fericită. Acum două zile am postat despre cyber bullying, spre exemplu, un subiect pe care îl abordez de patru ani împreună cu cei de la Salvați Copiii România.

ELLE: Deci pentru tine asta este o oportunitate de a educa publicul mai tânăr, care te admiră?
A.E.: Îmi vine în minte fraza: cu o putere mai mare, vine și o responsabilitate mai mare. Ca formator de opinie, responsabilitatea vine la pachet și cu o presiune, fie că vrei sau nu. Eu sunt artist, cu o comunitate mare, și concomitent sunt și o portavoce. În primul rând, ca membru al unei societăți, nu poți să fii indiferent față de evenimente, și automat iei atitudine atunci când implicarea ta poate să schimbe lucruri. Asta am făcut de-a lungul timpului, am intervenit atunci când am simțit că un mesaj trebuie propagat și adus în atenția oamenilor.

ELLE: De ce ai ales să fii ambasador Salvați Copiii și ce ai învățat din această experiență?
A.E.: Copiii sunt viitorul. Am ales să mă alătur Salvați Copiii pentru că îmi doresc ca viitorul să arate și să sune bine, pentru că e important de la o vârstă fragedă, în plin proces de formare, să fie ascultați și ghidați. Tinerii se confruntă cu multe probleme, atât offline, cât și online, și de multe ori nu au la cine să apeleze sau le este teamă să comunice. Cei de la Salvați Copiii au creat o platformă unde tinerii pot solicita ajutor, pot raporta probleme și cere sfaturi. Mi s-a părut o inițiativă binevenită și pe care o susțin. Problemele care nu sunt tratate la timp cresc odată cu noi.

ELLE: Această perioadă a schimbat multe industrii, fiecare domeniu, inclusiv creativ, a fost nevoit să se adapteze cumva. Cu ce schimbări a venit pentru tine pandemia?
A.E.: Pentru că s-a suspendat activitatea concertistică, oamenii din echipele artiștilor – de la instrumentiști, tour managers, șoferi, echipe tehnice – au rămas fără nici un venit. În perioada asta am făcut multă muzică, mi-am ocupat timpul într-un mod creativ, am studiat la pian mai mult, am făcut o introspecție serioasă, am făcut puțină curățenie în minte și suflet.

ELLE: Cum funcționează creativitatea, pentru tine, într-o situație tensionată?
A.E.: Poate fi stimulată de orice. De la lucruri care te inspiră, la experiențe pozitive sau încărcate negativ. Scrisul este pentru mine terapie, așa că te vindeci mai ușor prin compus, prin muzică.

de Denisa Coman

Fotografii: Tibi Clenci

Realizatoare: Domnica Mărgescu și Cristina Crăciun

Machiaj: Claudiu Burcă.
Coafură: Adonis Enache/ endorphin lab.

Citește continuarea în ELLE SEPTEMBRIE 2020!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din revista elle