Ia-ne cu tine pe plaja!

Poate ca sintem in urma in multe domenii, dar in ceea ce priveste cultura, Romania a inceput sa afiseze un calendar destul de bogat. Ma refer la diverse evenimente care au loc in capitala, dar si in tara, unde festivalurile de film, teatru sau jazz au capatat deja valente internationale.

Ia-ne cu tine pe plaja!

Festivalul de Film Transilvania, organizat in fiecare an la Cluj este un astfel de exemplu care, alaturi de Festivalul de Teatru de la Sibiu, atenueaza putin, la nivel de imagine, statisticile sumbre pe care le-am citit recent – conform carora tara noastra se situeaza pe locul 1 in Europa de Est in privinta analfabetismului, sau alte aprecieri de acest gen cu care sintem catalogati pe plan international. Daca la aceste doua festivaluri, despre care a scris in acest numar Alina Baisan, adaugam si Festivalul „George Enescu” care va incepe in septembrie, putem spune ca Romania a ajuns pe harta destinatiilor de turism cultural.

Nu doar cultura ne-a preocupat in acest numar, ci si moda, shopping-ul, vacanta. As vrea sa o felicit pe Domnica Margescu, directorul de moda ELLE, care, intoarsa din concediul de maternitate cu forte proaspete, ne ofera de doua luni niste pagini de moda de exceptie!

Alte felicitari se indreapta spre Mihaela Radulescu, editorialista noastra de citiva ani buni, care a lansat inca o carte devenita bestseller: Intreaba-ma orice (editura Polirom). Ea ne-a raspuns la intrebarile pe care redactia ELLE le-a selectat dintre cele 300 care se gasesc in paginile cartii sale. Asadar, poate pentru prima data in cariera ei de vedeta, Mihaela Radulescu s-a vazut nevoita sa raspunda public propriilor ei intrebari (pagina 68).

Incepind cu acest numar ne-am propus sa exploram putin mintea barbatilor, in incercarea de a afla cum se vad lucrurile din perspectiva lor. Vom invita, asadar, in fiecare luna, o personalitate care sa ne vorbeasca din punctul sau de vedere despre un subiect propus de fetele din redactie. Cel care a spart gheata este Florin Iaru, care – in textul inti­tulat Vacanta amorului, de la pagina 66 – ne spune parerea lui despre iubirile de vara, aceasta fantezie care bintuie in mod constant imaginatia femeilor.

Asadar, lectura placuta pe o plaja insorita!

Roxana Voloseniuc REDACTOR SEF

www.roxana-voloseniuc.ro

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din revista elle