Harry Potter si Talismanele Mortii: Partea I (film)

Harry Potter and the Deathly Hallows / Harry Potter si Talismanele Mortii, cea de-a saptea si ultima din seria aventurilor lui Harry Potter, este realizata in doua parti.

In partea intai, Harry (Daniel Radcliffe), Ron (Rupert Grint) si Hermione (Emma Watson) pornesc intr-o misiune extrem de periculoasa: aceea de a gasi si a distruge Horcruxurile, cheia imortalitatii Lordului Cap-de-Mort.

Singuri, lipsiti de indrumarea si protectia profesorilor lor, cei trei prieteni trebuie sa se bazeze doar pe propriile lor puteri. Fortele Intunericului ii pandesc la fiecare pas.

Lumea Vrajitorilor a devenit un loc nesigur si periculos pentru toti inamicii Lordului Cap-de-Mort. Lupta cea temuta a inceput – Devoratorii Mortii preiau controlul Ministerului Magiei si a scolii Hogwarts, terorizand si arestand pe toti cei care li se opun. Insa scopul lor principal este acela de a-l gasi pe Harry Potter si de a i-l aduce, viu si nevatamat, Lordului Cap-de-Mort.

Singura sansa de supravietuire a lui Harry este de a gasi Horcruxurile. Cautand indicii, Harry descopera o legenda straveche – aceea a Talismanelor Mortii – care, daca se dovedeste a fi adevarata, Lordul Intunericului ar putea dobandi puterea absoluta la care ravneste.

Insa destinul lui Harry fusese deja hotarat in trecut, in acea zi fatidica in care devenise “Baiatul care a supravietuit.” Acum, Harry este mai aproape ca oricand de momentul pentru care se pregatise din prima zi a intrarii sale la Hogwarts: batalia finala cu Lordul Cap-de-Mort.

Warner Bros. Pictures prezinta Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 1 / Harry Potter si Talismanele Mortii – Partea 1-a, o productie Heyday Films, in regia lui David Yates. Scenariul este realizat de Steve Kloves, dupa romanul lui J.K. Rowling. Producatorii filmului sunt David Heyman, David Barron si J.K. Rowling, iar producator executiv Lionel Wigram. Imaginea este semnata de Eduardo Serra, scenografia de Stuart Craig, iar montajul de Mark Day. Costumele sunt create de Jany Temime, iar coloana sonora este compusa de Alexandre Desplat. Efectele speciale sunt supervizate de Tim Burke.

Din distributie fac parte: Helena Bonham Carter, Robbie Coltrane, Ralph Fiennes, Michael Gambon, Brendan Gleeson, Richard Griffiths, John Hurt, Rhys Ifans, Jason Isaacs, Bill Nighy, Alan Rickman, Fiona Shaw, Timothy Spall, Imelda Staunton, David Thewlis, Warwick Davis, Tom Felton, Toby Jones, David Legeno, Simon McBurney, Helen McCrory, Nick Moran, Peter Mullen, David O’Hara, Clémence Poésy, Natalia Tena, Julie Walters, Mark Williams si Bonnie Wright.

Filmul a fost remasterizat digital si va fi prezentat in IMAX® la Cinema City Cotroceni din Bucuresti.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle