Tipuri de bărbați care își doresc cu disperare o relație, dar pe care ar trebui să-i ocolești

Sunt tipuri de bărbați care nu concep să fie singuri, iar pentru ei este un singur mod de a exista: în cuplu. De ce pot fi ei periculoși.

Tipuri de bărbați care își doresc cu disperare o relație, dar pe care ar trebui să-i ocolești

Evident că există mai multe tipuri de bărbați. Burlacii eterni, cei care o caută pe Ileana Cosânzeana și nu o vor găsi niciodată, domnii interesați doar de aventuri. Cei care își doresc o mămică sau o Lolita, cei conduși de familie, care sunt pasionați de carieră iar cuplul pică în planul 235. Printre multiplele categorii (dacă vrem să îi ordonăm astfel) apar și dependenții de relație. Aparent îți pot oferi stabilitatea pe care o dorești, însă motivația lor de a fi în cuplu se încadrează în semnalele de alarmă la care este indicat să fii atentă.

Romanticul incurabil

Aparent sună bine. Se hrănește cu dragoste, face gesturi grandioase. Și deși bărbații au o latură rațională semnificativă el nu vede și celelalte aspecte esențiale în cuplu. Consideră că iubirea este de ajuns și ca atare se concentrează numai pe asta. Au trecut fluturii din stomac? Nu concepe că iubirea se maturizează și trece într-o altă etapă, că pentru cuplu e necesar să muncești. Dorește fiorul de la început și când nu îl mai are tinde să iasă din relație.

Cel care se teme de singurătate

Caută companie, oricum ar fi doar să nu se lovească frontal de singurătate. Poate că a avut o relație de foarte lungă durată, o căsătorie anterioară, are o vârstă la care consideră că este dificil să găsească o parteneră. Nu e imposibil să fie și destul de tradiționalist, să își dorească o gospodină, pe cineva care să aibă grijă de el.

Bărbatul dornic de statut

Și bărbații se supun rigorilor sociale, nu doar femeile. Consideră că a venit timpul să se însoare, să facă copii, ori toți prietenii lui sunt în relații și ca atare statutul de burlac nu îi este convenabil. Statut poate însemna și un alt lucru de bifat de pe listă, alături de carieră, casă, mașină etc. O subdiviziune ar fi bărbatul influențabil căruia i s-a spus că e cazul să se potolească și să devină stabil. De regulă mesajul vine din familie și ca atare caută să își mulțumească părinții găsind pe cineva cu care să aibă o relație serioasă.

Cel care vrea să fie pus pe piedestal

Mai simplu spus: sunt cu tine nu pentru că avem principii și valori comune, plus că te plac, ci aleg să fiu cu tine pentru că mă idolatrizezi și îmi place să mă tratezi ca pe un rege. E un fel de zeu în căutare de persoane care să se închine la el. Nivelul de egoism este înalt, iar cel de empatie semnificativ scăzut. I se pare seducător faptul că este centrul universului tău. Nevoile îi sunt împlinite și ca atare te consideră o bună investiție relațională, care se schimbă o dată ce intervine habituarea sau începi să ceri și tu la rândul tău.

Citește și:
Tipul de partener cu care nu trebuie să îți faci planuri de viitor

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle