5 motive pentru care bărbații aleg să se îndepărteze de partenerele lor

Atunci când partenerul tău se distanțează de tine, începi să te întrebi unde anume ai greșit și care este motivul care l-a făcut pe el să aibă acest comportament.

5 motive pentru care bărbații aleg să se îndepărteze de partenerele lor

Pentru foarte multe dintre noi, o relație este o adevărată provocare, mai ales dacă nu ești genul de persoană care să fie deschisă să facă și compromisuri pentru ca relația să funcționeze. Cu toate că între doi parteneri pot exista sentimente extrem de puternice, uneori se poate întâmpla ca unul dintre ei să se îndepărteze, iar motivele ar fi destul de multe.

Chiar dacă aveai impresia că relația voastră este perfectă, el poate vedea lucrurile într-un mod diferit față de tine, iar în acel moment este important să vorbiți deschis și să vă dați seama dacă ar mai merita să fiți împreună sau nu. 

Așadar, a venit momentul să aflăm care sunt cele 5 motive pentru care un bărbat se distanțează de partenera lui:

1. Se simte copleșit

Chiar dacă suntem într-o relație, acest lucru nu înseamnă că ar trebui să fim tot timpul cu partenerul nostru. În plus, dacă el nu este la fel de deschis ca tine și nu își exprimă afecțiunea față de tine, poate simți o presiune destul de mare. Dacă el trece printr-o perioadă destul de stresantă, fie că vorbim de probleme în plan profesional sau personal, ar trebui să îl sprijini și să fii acolo atunci când el are nevoie. 

2. Relația voastră nu mai funcționa

Începutul unei relații este cel mai frumos deoarece atunci aveți ocazia să vă cunoașteți mai bine și începeți să aveți sentimente tot mai puternice unul față de celălalt. Însă ce faci în momentul în care nu mai comunicați atât de des și apar probleme între voi? Un motiv pentru care se ajunge la această situație este că el nu își dorește o relație, ci mai degrabă o persoană care să îi acopere un gol emoțional. 

3. Nu este sigur de sentimentele sale

Este destul de greu să găsești un bărbat cu care să te potrivești perfect chiar dacă la început ai avea impresia că el e alesul tău. Pe parcusul relației îți poți da seama că nu aveți aceleași idealuri în viață și, astfel, nu puteți avea un viitor împreună. E important ca încă de la început să vorbiți deschis despre ceea ce vă doriți și prin acest mod să eviți o posibilă dezamăgire. În plus, la început poate fi vorba doar de o atracție fizică între voi.

CONȚINUT VIDEO ELLE

4. Are sentimente pentru altcineva

Un alt motiv pentru care partenerul se poate îndepărta de tine este că el are sentimente pentru altcineva, însă îi este teamă să îți spună deoarece nu vrea să te rănească. Chiar dacă intențiile lui ar părea să fie unele bune, în realitate acest lucru poate duce la foarte multe frustrări. Dacă această situație se aplică și în cazul relației tale, ar trebui să tratezi lucrurile cu maturitate și să încerci să găsești o rezolvare cu partenerul tău, dacă e nevoie. 

5. Bărbații percep sentimentele într-un mod diferit

Oricât de mult ne-am dori ca bărbații să gândească la fel ca noi, femeile, realitatea ne dovedește că acest lucru nu este așa. Când vine vorba de relații, bărbații se gândesc extrem de bine înainte de a lua o decizie. Se întâmplă asta deoarece ei își doresc să nu facă pe nimeni să sufere. Dacă partenerul tău este copleșit din punct de vedere emoțional, are nevoie de timp pentru a se gândi ce să facă și să analizeze foarte bine situația. 

Citește și:
5 metode să elimini obișnuința în cuplu. Îți pot salva relația!

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din video