Greșelile care te împiedică să ai o dietă sănătoasă și eficientă

Atunci când începi o nouă dietă sau vrei doar să te menții în formă, trebuie să adopți, mai întâi de toate, un stil de viață sănătos.

Greșelile care te împiedică să ai o dietă sănătoasă și eficientă

Deși un regim personalizat ar trebui să te mulțumească, pentru majoritatea femeilor dieta vine la pachet cu frustrări și, în unele cazuri, riscuri pentru sănătate. Așadar, pentru a nu cădea în această capcană, asigură-te că eviți următoarele greșeli:

1. Prea puține calorii


Una dintre cele mai mari greșeli este consumul insuficient de calorii. Dacă te simți mai tot timpul slăbită, înseamnă că mănânci prea puțin și metabolismul tău nu mai arde grăsimile cu aceeași intensitate și rapiditate, ceea ce nu e ok pentru dietă sau sănătate. De aceea, caloriile provenite din alimente sănătoase te pot ajuta, de fapt, să pierzi din greutate, deoarece îți pun metabolismul în mișcare.

2. Frica de mâncare

Majoritatea celor care încearcă să slăbească văd mâncarea ca pe un dușman de care se tem. Această frică se manifestă printr-o alimentație deficitară, ce pornește dintr-o luptă cu dorința de a mânca. Totuși, a fi subnutrită nu reprezintă o modalitate bună și sănătoasă de a pierde kilogramele nedorite. Trebuie să fii conștientă de faptul că a-ți priva organismul de o sursă de energie e o mare greșeală.

3. Hipoglicemia

Când nivelul de zahăr din sânge scade mult, organismul tău nu mai este capabil de activitățile uzuale. Cum se întâmplă asta? În primul rând, corpul începe să intre în starea de acumulare a grăsimilor pentru eventuale nevoi. Chiar dacă nivelul de insulină crește amețitor la început, nu după mult timp el scade brusc și te lasă obosită și extenuată. Pentru a evita asta, cel mai bine este să mănânci câte puțin, dar des.

4. Lipsa de somn

În cazul în care nu știai, lipsa de somn poate duce la acumularea de kilograme nedorite. În timp ce dormi, hormonii tăi își „fac treaba” și ard acele calorii și grăsimi de care corpul tău nu are nevoie. Dacă nu respecți cele 7 ore de somn pe noapte, poți simți falsa nevoie de a mânca mai mult decât ar trebui, ceea ce nu ajută deloc în menținerea stilului de viață sănătos. Deci dormi suficient!

5. Lipsa de fier

Fierul furnizează o mare cantitate de energie de care are nevoie metabolismul tău pentru a funcționa la cote maxime. De asemenea, ajută la îmbunătățirea digestiei, lucru important atunci când vrei să pierzi kilograme. Printre cele mai importante surse de fier sunt algele, carnea, fructele de mare, semințele de chia și verdețurile.

6. Proteină insuficientă

Proteinele sunt importante atât pentru nivelul de glicemie din sânge, dar și pentru metabolism, ambele determinând eficiența unei diete. Așadar, nu uita că proteinele ajută metabolismul să își mărească viteza arderilor. Alimentele care îți pot asigura necesarul de proteine sunt: iaurtul simplu degresat, peștele, albușul de ou, carnea de pui și de curcan, dar și verdețurile.

Cel mai important lucru atunci când începi o dietă este echilibrul. Trebuie să îți cunoști organismul, să știi cât e necesar să slăbești pentru a fi sănătoasă și, mai ales, să alegi un regim personalizat, în funcție de stilul tău de viață.

Citește și:
9 trucuri pentru ca dieta ta să dea rezultate în cel mai scurt timp

Foto: Arhiva Revistei ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din health & diet