Ion Țiriac, declarații controversate despre vaccinul rusesc anti-Covid

Ion Țiriac a făcut declarații controversate despre vaccinul anti-Covid anunțat de Rusia, pentru care nu s-au făcut încă publice rezultatele testelor finale.

Ion Țiriac, declarații controversate despre vaccinul rusesc anti-Covid

Ion Țiriac a făcut, într-un interviu pentru Gazeta Sporturilor, declarații neașteptate despre vaccinul anti-Covid-19 dezvoltat de Rusia. Omul de afaceri, fost tenismen, a afirmat că acest vaccin ar trebui importat în cantități masive în România, dacă va fi omologat.

Ion Țiriac se împotrivește celor care ironizează anunțul Rusiei că deține deja un vaccin viabil împotriva noului coronavirus. „Toată lumea ‘ha, ha, ha’, ‘hi, hi, hi’ cu vaccinul rusesc. Nu, nene! Mâine dimineață, dacă mi-l dau, eu îl iau. Nu mai aștept să-l am pe ăla chinez, american, tătăresc sau românesc. Ăla care a dat vaccinul și pare că e în regulă, sprijiniți-l să facă pentru întreg globul! Unde suntem? Suntem acum într-o ‘ciorbă’ cu toții.”

Deși întreaga lume se află în cursa pentru a descoperi un vaccin care să lupte eficient cu răspândirea coronavirusului, Rusia este prima țară din lume care a anunțat că deține vaccinul, fapt care se pare că l-a impresionat pe omul de afaceri Ion Țiriac. Însă, în prezent, 50 de vaccinuri sunt testate pe oameni în diferite țări ale lumii, dar doar zece dintre acestea se află în stadii avansate ale testelor, implicând mii de participanți voluntari. Nici unul dintre candidați, însă, nu a ajuns să facă publice rezultatele ultimelor faze ale testării. Rusia, însă, a anunțat că are vaccinul după primele două faze ale testelor, printr-un studiu publicat în The Lancet – însă la vremea respectivă testele, care arătau că vaccinul cauzează un răspuns imun, fuseseră făcute doar pe 76 de persoane, în nici un caz un număr suficient ca să stabilească că vaccinul este sigur și eficient.

Ion Țiriac, însă, susține că ar trebui să utilizăm orice avem la îndemână ca să punem capăt crizei economice și sociale cauzate de pandemia de coronavirus. „După părerea mea, e corect să încerci să trăiești cu problema pe care o ai. Dacă nu … în 6 luni, fiule, o să avem niște huliganisme și niște lupte exact cum spun ăștia că așteaptă un război civil în Statele Unite. Ferească Dumnezeu să vină, dar când nu mai ai apă, când nu mai ai papa și nu știu ce, treburile ies din contextul normal.”

Citește și:
Nelu Tătaru trage un semnal de alarmă: „Nici nu vreau să mă gândesc la Crăciun'

Foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din health & diet