Gânduri, stări și premii

Este pentru prima dată în viață când am fost privată de libertate. Nici nu mi-am putut imagina că ea vine sub atâtea forme și a nu fi liber nu înseamnă doar a trăi în comunism sau a fi în închisoare, la propriu.

Gânduri, stări și premii

Și cu toate că am fost de acord cu această privare de libertate și chiar cu necesitatea ei, e o stare foarte ciudată. M-a ajutat să îmi dau seama că există și alte forme de privare de libertate, și m-am gândit mai mult la persoanele discriminate, care uneori trăiesc acest coșmar zilnic, la femeile care trăiesc în casă cu agresori care le îngrădesc libertatea.

Extrapolând, această privare de libertate o întâlnim și la persoanele care trec prin niște situații de sănătate cumplite (și de-a lungul acestor luni, datorită proiectului realizat de ELLE în colaborare cu rețeaua de sănătate Regina Maria, am văzut multe astfel de exemple) și nu mai au voie de la un moment încolo (medical vorbind) să revină la viața de dinainte… acestea sunt, de fapt, durerile și tragediile. Noi am experimentat puțin, foarte puțin din aceste dureri, am stat în case cât alții au stat poate prin spitale… E OK, zic.

Dar trebuie să nu uităm de aceste lucruri și să ne ferim în continuare, pericolul nu a trecut și poate nu va trece prea curând.

Dar în timp ce curățăm și dezinfectăm totul, să nu uităm să o facem și pe interior, să eliminăm odată pentru totdeauna un virus mult mai puternic și urât, care a chinuit sau chiar omorât pe mulți: virusul discriminării, de orice natura sau „tulpină” ar fi el.

În aceasta lună (probabil fix în ziua în care citiți aceste rânduri) am organizat ELLE New Media Awards, un eveniment care premiază industria creatorilor de conținut din online, din România, și as vrea să le mulțumesc partenerilor noștri, Glo și Oppo, care au făcut posibil acest eveniment online (am vrut să fim precauți și, cu toate că legea ne-ar fi permis un eveniment offline, am decis să-l facem totuși online, pentru a elimina orice risc).

Coperta acestei ediții o înfățișează pe Alina Ceușan acasă, în Cluj (fotografiată de Christian Tudose și regizată de Domnica Mărgescu), însărcinată cu primul copil, care, iată, va fi băiat! Felicitări, Alina (și Raul), suntem și vom fi în continuare cu ochii pe voi!

Roxana Voloseniuc REDACTOR SEF

Instagram: @roxanavoloseniuc

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din revista elle