Cel mai simplu și eficient plan pentru slăbit

Toți am încercat numeroase cure de slăbire. Fie că ne-am interzis anumite alimente sau că am urmat o dietă strictă, toți am încercat într-o formă sau alta să pierdem din kilogramele în plus.

Cel mai simplu și eficient plan pentru slăbit

Cercetătorii au ajuns acum la concluzia că un plan simplu e mult mai eficace decât orice dietă complicată. Cu cât e mai ușor de înțeles și de urmat, cu atât rezultatele sunt mai vizibile. Iată 5 reguli de urmat pentru a slăbi cu ușurință.

1. Fă 10.000 de pași pe zi

Nu este neapărat nevoie să mergi la sală în mod constant sau să te superi dacă nu ai făcut asta de trei ori pe săptămână. Specialiștii spun că o simplă plimbare în fiecare zi poate fi de mare ajutor. Nici măcar nu este nevoie să programezi acest lucru. Doar trebuie să îți creezi oportunități pentru a te mișca. Lasă mașina acasă, coboară cu o stație în urmă, alege o cafenea care e mai departe. Important este să faci mișcare.

2. Consumă proteine și fibre de trei ori pe săptămână

Nu trebuie să îți interzici anumite alimente sau să îți numeri constant caloriile. Important este să te asiguri că mesele și gustările tale sunt bogate în proteine și fibre. Acestea sunt alimentele care te vor ajuta să-ți menții normal nivelul zahărului din sânge și să-ți potolești poftele. Este nevoie să consumi între 25-38 g de proteine pe zi. Dacă nu o faci, sunt mai multe șanse să faci alegeri nesănătoase.

3. Fă exerciții de rezistență 5 minute în fiecare zi

Petrece 5 minute pe zi lucrând la o parte a corpului tău fără echipament. Fă exerciții care te solicită și care îți pun la încercare rezistența. E un exercițiu intens, dar pe care îl faci doar pentru 5 minute. La sfârșitul săptămânii îți vei fi întărit fiecare grup de mușchi din corpul tău. În plus, elimină scuze precum lipsa timpului, a echipamentului sau a locului potrivit.

4. Dormi cel puțin 7 ore pe noapte

Studiile au arătat că, atunci când dormim mai puțin, suntem tentați să mâncăm mai mult pe parcursul zilei. Facem alegeri nesănătoase, deoarece avem nevoie de alimente cu zahăr care să ne dea energie. Totodată, ești și mai puțin activă fizic. Ești tentată să folosești liftul în loc de scări, să mergi mai puțin pe jos, toate pentru că ești mai obosită. Fii atentă la câte ore dormi pe noapte și încearcă să îți reglezi programul de somn.

5. Deconectează-te cel puțin o oră pe zi

Lumina dispozitivelor digitale, precum telefonul, tableta sau laptopul, trimite tot felul de semnale chimice toxice pentru creierul nostru și, se pare, afectează și senzația de foame. Totodată, semnalele sonore ale telefoanelor noastre mobile ne afectează și glandele suprarenale. Trăim într-o sensibilitate cauzată de așteptarea constantă a unui apel sau mesaj, care face ca hormonii stresului să fie eliberați. Stresul conduce la creșterea în greutate, de aceea este important să te deconectezi de la tot cel puțin o oră pe zi, timp pe care să îl folosești doar pentru a te relaxa.

Citește și:
Greșelile care te împiedică să ai o dietă sănătoasă și eficientă

Foto: Arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din health & diet