Ce amendă riscă cei care nu poartă masca de protecție?

Ce amendă riscă să ia cei care nu poartă (sau nu poartă corespunzător) masca de protecție, acum, când măsura este în vigoare în unele localități atât în interior, cât și la exterior?

Ce amendă riscă cei care nu poartă masca de protecție?

Cei care nu poartă mască vor fi sancționați cu amendă, atât în București, cât și în toate localitățile în care a intrat în vigoare scenariul roșu, declanșat în urma depășirii ratei de incidență de 3 persoane infectate la mia de locuitori.

Anunțul obligativității purtării măștii de protecție atât în spațiile închise, dar și în cele deschise, a fost făcut de purtătoarea de cuvânt al Prefecturii București, odată cu anunțarea celorlalte măsuri pe care le implică intrarea Capitalei și a altor orașe în scenariul roșu. Astfel, purtarea necorespunzătoare a măștii de protecție sau refuzul purtării ei vor fi sancționate cu amendă.

Hotărârea care privește Capitala a fost luată în ședința Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență de luni, 19 octombrie, la ora 15.00. „În aplicarea hotărârii de Guvern 856/2020, Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a hotărât că începând cu ora 0:00, data de 20 octombrie 2020, s-a instituit obligaţia purtării măştii în toate spaţiile publice – ne referim şi la copiii care au împlinit vârsta de 5 ani. Masca va fi purtată corespunzător, fiind acoperite nasul şi gura”, a anunțat Mariana Stancu Țipișcă, purtătoarea de cuvânt al Prefecturii București.

Deși deciziile anunțate vag (și unele dintre ele retrase între timp, precum suspendarea activității în creșe și unități de tip afterschool) au stârnit confuzie în opinia publică, cert este că nepurtarea măștii de protecție în spațiile închise sau deschise este sancționată cu amendă între 500 și 2.500 de lei, conform Legii 55 pe 2020.

CONȚINUT VIDEO ELLE

În scenariul roșu, sunt prevăzute mai multe măsuri care ar trebui să împiedice răspândirea coronavirusului și limitarea numărului de noi infectări, printre care purtarea obligatorie a măștii în toate spațiile publice, suspendarea activității din școli (acestea trecând în varianta de învățământ online), suspendarea activității la interior din teatre, cinematografe și alte unități culturale, și cea a unităților de alimentație publică – restaurante și cafenele, dar și a sălilor de jocuri de noroc.

Citește:
Ce presupune scenariul roșu, adoptat de localitățile unde incidența cazurilor de Covid-19 trece de 3 la mie?

Foto: arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din video