Cât de multe proteine ar trebui să consumi pe zi

Proteinele reprezintă o parte importantă din dieta fiecărei femei, iar din acest motiv, ar trebui să știi cât de multe proteine ar trebui să consumi.

Cât de multe proteine ar trebui să consumi pe zi

Proteinele sunt extrem de importante, iar lipsa lor poate provoca diferite afecțiuni în corpul nostru. O alimentație bogată în proteine este necesară fiecărui individ. Desigur, nivelul de proteine pe care fiecare ar trebui să îl consume fiecare dintre noi depinde extrem de mult de cât de activă ești, vârstă, masa musculară, dar și starea actuală de sănătate.

În primul rând, dacă îți este foame tot mai des, ar trebui să te gândești că acest lucru se poate datora nivelului scăzut de proteine. Există trei categorii de macronutrienți, și anume proteine, grăsimi și carbohidrați. Proteinele sunt formate din aminoacizi, iar la rândul lor, aceștia sunt formați din compuși organici din carbon, hidrogen, azot, oxigen sau sulf.

Ce sunt proteinele?

În general, proteinele de origine animală sunt cele care acoperă toate categoriile de aminoacizi de care organismul nostru are nevoie. Printre categoriile de proteină animală pe care ar trebui să le consumi sunt carnea de porc, peștele sau ouăle. Specialiștii ne recomandă să includem în dieta noastră maxim 35% calorii de origine animală.

Poți slăbi dacă mănânci proteine?

Ei bine, o întrebare care apare în mod frecvent este dacă poți slăbi atunci când incluzi în alimentația ta proteine. Răspunsul este că da, deoarece consumul de proteine crește capacitatea organismului de a arde calorii. Desigur, contează extrem de mult și calitatea, dar și cantitatea de proteină pe care o mănânci. Pe lângă faptul că te ajută să slăbești, îți și întărește masa musculară. Cu toate acestea, dacă incluzi cantitatea corectă de proteine în alimentația ta, poți preveni apariția osteoporozei, o afecțiune des întâlnită în rândul femeilor, mai ales după o anumită vârstă.

Proteinele au un efect negativ asupra sănătății?

Atunci când facem schimbări în ceea ce privește alimentația noastră, ne întrebăm care sunt efectele negative pe care le poate produce. Foarte multe persoane cred faptul că un consum ridicat de proteine ne pot cauza probleme la rinichi, însă acest lucru se aplică doar în cazul în care deja ai probleme la rinichi. Ba mai mult, te poate ajuta în ceea ce privește tensiunea arterială, dar și diabetul.

Cele mai bune surse de proteine

În cazul în care te întrebai ce anume ar trebui să consumi pentru a consuma proteinele necesare, află că legumele, carnea slabă, peștele, ouălele, lactatele sunt excelente în acest sens. Și nu ar trebui să uiți de nuci, semințe și quinoa deoarece ele sunt bogate în proteine. Alte surse de proteine ar mai fi soia, cânepa, dar și brânza.

Citește și:
3 moduri simple prin care poți pierde în greutate atunci când dormi

Foto: Arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din health & diet