ELLE DECO – Simplitate monocroma

Descopera o casa mini­malista, plina de serenitate, scal­data intr-o lumina alba si aflata la celalalt capat al lumii: in inima orasului Cape Town din Africa de Sud. Fotografii: Martin Hahn / Narratives. Stilist: Shelly Street.

ELLE DECO – Simplitate monocroma

Un sanctuar linistitor in mij­lo­cul zgomotului si a­gi­tatiei urbane, aceasta casa ve­che de mai bine de un secol reflecta pasiunea proprietarilor ei pentru lucrurile simple. O declaratie subtila de serenitate intr-o epoca dominata de schim­ba­ri dramatice si prefaceri spectaculoase.

Cu tavanele sale inalte, cu grinzi din lemn lasate la vedere si cu feres­trele largi, prin care patrunde gene­ros lumina soarelui, acest interior eteric este ca o pinza laptoasa, pe care se pot desfasura in voie co­lec­tii de comori adunate de prin toate colturile lumii, dar si un loc linistit pentru a petrece seri vesele la caldura focului de lemne. Proprietara ei este o fosta stilista, in acelasi timp fotografa amatoare si mama, cu o viata profesionala foarte solicitanta in prezent, fiind manager la nivel national pentru un grup de ma­gazine care co­mer­ciali­zeaza mo­bi­la de lux.

Ferme­ca­toarea casa se afla chiar in inima orasului Cape Town, din curtea ei locatarele bu­cu­rindu-se de o vedere spectaculoasa: legenda­re­le stinci Table Mountain si Lions Head. Asta ca sa nu mai spu­nem ca se afla la scurta distanta de mers pe jos de stradutele umbroase din centrul ora­sului.

Proprietara a creat un ca­min confortabil intr-o pa­le­ta mo­noc­roma calma, care-i reflecta stilul si care, in acelasi timp, pune in valoare virsta venerabila a cladirii: 120 de ani de istorie. „De-a lungul timpului, am colectionat obiecte ciudate din calatoriile mele si am a­du­nat piese de mobilier de la licitatii sau din ma­ga­zinele vintage, astfel incit sa poar­te in ele istorie si sa aiba pa­tina. A rezultat astfel un spatiu eclectic, in care ma simt extrem de confortabil”, spune ea zimbind.

Ingrid Hoffman / Narratives
Traducere si adaptare de Crina Alexe

Citeste continuarea in ELLE Octombrie 2011

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
substantial.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din revista elle