ELLE DECO – Simplitate monocroma

Descopera o casa mini­malista, plina de serenitate, scal­data intr-o lumina alba si aflata la celalalt capat al lumii: in inima orasului Cape Town din Africa de Sud. Fotografii: Martin Hahn / Narratives. Stilist: Shelly Street.

ELLE DECO – Simplitate monocroma

Un sanctuar linistitor in mij­lo­cul zgomotului si a­gi­tatiei urbane, aceasta casa ve­che de mai bine de un secol reflecta pasiunea proprietarilor ei pentru lucrurile simple. O declaratie subtila de serenitate intr-o epoca dominata de schim­ba­ri dramatice si prefaceri spectaculoase.

Cu tavanele sale inalte, cu grinzi din lemn lasate la vedere si cu feres­trele largi, prin care patrunde gene­ros lumina soarelui, acest interior eteric este ca o pinza laptoasa, pe care se pot desfasura in voie co­lec­tii de comori adunate de prin toate colturile lumii, dar si un loc linistit pentru a petrece seri vesele la caldura focului de lemne. Proprietara ei este o fosta stilista, in acelasi timp fotografa amatoare si mama, cu o viata profesionala foarte solicitanta in prezent, fiind manager la nivel national pentru un grup de ma­gazine care co­mer­ciali­zeaza mo­bi­la de lux.

Ferme­ca­toarea casa se afla chiar in inima orasului Cape Town, din curtea ei locatarele bu­cu­rindu-se de o vedere spectaculoasa: legenda­re­le stinci Table Mountain si Lions Head. Asta ca sa nu mai spu­nem ca se afla la scurta distanta de mers pe jos de stradutele umbroase din centrul ora­sului.

Proprietara a creat un ca­min confortabil intr-o pa­le­ta mo­noc­roma calma, care-i reflecta stilul si care, in acelasi timp, pune in valoare virsta venerabila a cladirii: 120 de ani de istorie. „De-a lungul timpului, am colectionat obiecte ciudate din calatoriile mele si am a­du­nat piese de mobilier de la licitatii sau din ma­ga­zinele vintage, astfel incit sa poar­te in ele istorie si sa aiba pa­tina. A rezultat astfel un spatiu eclectic, in care ma simt extrem de confortabil”, spune ea zimbind.

Ingrid Hoffman / Narratives
Traducere si adaptare de Crina Alexe

Citeste continuarea in ELLE Octombrie 2011

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din revista elle