Priveste-te in ochi – si iti spunem cum stai cu sanatatea

Vei descoperi o multime de lucruri surprinzatoare legate de starea ta de sanatate fizica si emotionala. Elle iti ofera o prima lectie de iridologie.

Priveste-te in ochi – si iti spunem cum stai cu sanatatea

Iris albastru – predispozitie pentru afectiunile determinate de „aciditate' (artrita, reumatism, astm, ulcer), circulatie periferica proasta, o congestie limfatica sau probleme de rinichi.

Iris caprui – predispozitie pentru boli digestive (gastroenterite, dischinezii bili­are, constipatie) si anumite probleme ale sistemului nervos. Iris mixt – acumulari de toxine la nivelul sistemului digestiv si nervos.

Structura

Fibrele care alcatuiesc structura irisului furnizeaza indicatii referitoare la constitutia organismului. De obicei, irisul este format dintr-un amestec de fibre. Pentru ca identificarea sa fie mai usoara, textura irisului este comparata cu cea a tesaturilor (matase, in, d­antela). Structura cu care ne-am nascut nu poa­­te fi modificata, dar pasajele de boala determina slabirea sau ruperea „te­saturii' in zonele co­­res­punzatoare organelor afectate.

Rupturi­le in structura indica un organ slabit, norii sau no­du­rile – congestii limfatice sau proble­me infla­matorii, un inel de nori in jurul irisului ­– o aler­gie, un inel de tensiune sau un arc – tensiune fizi­ca sau anxietate, un contur (ca un inel intunecat) in jurul irisului – o circulatie defectuoasa si o predispozitie pentru ecze­me sau dermatite.

Iris de matase – fibre netede, drepte, te­su­te strans si uniform. Indica o constitutie fizica puternica, energica, rezistenta. Persoane­le din aceas­ta categorie au multa personalitate, sunt independen­te, active, dar in­capatanate si insensibile la sentimentele altora.

Iris de in – fibre inegale, curba­te, dar organizate. Este structura cea mai des intalnita. Persoa­ne­le cu irisul de in sunt mai vulnerabile decat ce­le de matase, mai putin energice, dar mai flexibile fizic sau e­mo­tional. Intra foarte usor in panica.

Iris hessian – fibre netede, cu gauri mari in te­sa­tu­ra. Persoanele din aceasta categorie au o re­­zis­­tenta si un nivel energetic sub medie; orice deze­chilibru se re­simte urgent. Au metabo­lism lent si tesuturi slabe. Au, insa, o mare calitate: reu­sesc sa se relaxeze usor si fac fata stresului foarte bine.

Iris de dantela – fibre fine, tesute ca o panza de paianjen. Indica o constitutie fizica slaba, un nivel scazut de energie si o rezistenta scazuta a organis­mu­lui. Persoanele din aceasta categorie se imbol­na­vesc repede si se recupereaza greu. Se adap­tea­­za usor conditiilor de stres si sunt buni ascultatori.

Arhiva revistei Elle

Foto: Imaxtree

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din health & diet